CiU denuncia els 'abusos' de l'SGAE als comerços i entitats de la ciutat

CiU veu les tarifes de l'SGAE desproporcionades

Política

Publicat el 14/abr/10 per Jaume Blanche

CiU presentarà una moció al proper ple municipal crítica amb els 'abusos' que considera que exerceix la Sociedad General de Autores y Editores (SGAE) sobre les entitats i comerços de la ciutat. La federació nacionalista creu que les tarifes que aplica l'entitat són 'desproporcionades i indiscriminades', i que perjudiquen comerciants i ciutadans. L'Ajuntament assegura que paga entre 60.000 i 90.000 euros a l'any en concepte de drets d'autor.

El regidor de Comunicació, Serveis Interns i Innovació, Jordi Puigneró, ha explicat durant una entrevista a Cugat.cat que l'objectiu de la moció és traslladar la crítica a la subcomissió parlamentària del Congrés dels Diputats, que actualment està debatent la reforma de la Llei de la Propietat Intel·lectual.

Puigneró ha aclarit que l'Ajuntament està a favor que els artistes disposin de protecció en la seva creació artística, però que s'ha abusat de l'import recaptat per l'SGAE.

Jordi Puigneró

S'ha de donar protecció als artistes, sí, però l'SGAE està abusant en les seves recaptacions.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




Puigneró també ha explicat que s'hauria de diferenciar entre les entitats que es lucren per posar música públicament, i aquelles que no, com l'Ajuntament.

Jordi Puigneró

L'Ajuntament i les botigues de la ciutat no es lucren per posar música, com les discoteques.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




El regidor ha qualificat de pervers el fet d'haver de pagar un cànon digital a l'hora de comprar un dispositiu electrònic, que també cobra l'SGAE pel mal ús que pugui fer l'usuari de l'aparell.