Tots els grups polítics, tret del PSC, critiquen que l'Estat passi la patata calenta dels 'sense papers' als ajuntaments


Temes relacionats

Jaume Clavell: 'Els alcaldes han de tenir tot el poder de decisió sobre immigració' (14/abr/10)

Divergència d'opinió dels partits polítics davant la possible retallada del Fons per a la immigració ( 8/abr/10)


  • Comparteix:

L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, denunciarà els 'sense papers' a l'Estat / Font: Elter.net

L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, denunciarà els 'sense papers' a l'Estat / Font: Elter.net

CiU, ERC i ICV critiquen la gestió de la immigració del govern espanyol ja que creuen que carrega la responsabilitat als ajuntaments, que no tenen les competències ni els recursos necessaris per fer-hi front. La majoria de grups del consistori avalen la posició de l'alcalde, que ha descartat aplicar a Sant Cugat la mesura que volia promoure Vic de denunciar a l'Estat els immigrants 'sense papers' que s'empadronin al municipi. El PSC, de la seva banda, ha donat suport a la legislació actual i ha qualificat, com ICV, la posició de CiU 'd'ambivalent i electoralista'.

En una tertúlia a Cugat ràdio (91.5 FM) aquest dimarts, la representant de CiU, Àngels Solé, ha assegurat que el model que han imposat els successius governs espanyols ha provocat els problemes reals amb què es troben els ajuntaments, que han fet 'el que han pogut'. Segons Solé, als immigrants se'ls ha de facilitar accés als drets bàsics, però també s'han d'implantar unes obligacions.

Àngels Solé

El model migratori regulat des del govern espanyol ha provocat tots els problemes actuals. Els ajuntaments han fet el que han pogut.



El portaveu del grup municipal d'ERC, Raül Grangé, ha qualificat la Llei d'Estrangeria de 'supèrflua', i la gestió de la immigració de l'Estat espanyol 'd'irresponsable'.

Raül Grangé

La legislació actual és supèrflua. El govern passa la patata calenta als ajuntaments.



El president i portaveu d'ICV, Joan Calderon, creu que la prioritat ha de ser complir el Pacte Nacional per a la Immigració. Calderon ha titllat de 'xenòfoba' i 'racista' la posició de l'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, i ha qualificat la postura de CiU 'd'electoralista', ja que creu que amb la proposta de l'alcalde de Vic intenta guanyar els vots de la dreta més extrema.

Joan Calderon

Hem de fer un toc d'atenció a l'alcalde de Vic i a Artur Mas per la seva posició xenòfoba i rascista en aquesta matèria.



En la mateixa línia s'ha expressat el PSC, que ha reclamat posar punt final a l'ambivalència de CiU en aquesta matèria. El primer secretari del partit, Ferran Villaseñor, ha donat suport a la legislació actual en matèria d'estrangeria i gestió de la immigració, ja que permet l'accés a l'educació i a la sanitat dels immigrants, al marge de la seva situació legal.

Ferran Villaseñor

La legislació actual permet que un immigrant 'sense papers' tingui accés a l'educació i a la sanitat.






El PP, per la seva banda, encara no s'ha pronunciat sobre aquesta qüestió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.