ICV demanarà al ple suport a la negociació d'un nou conveni pel sector de la neteja


  • Comparteix:

El portaveu d'ICV-EUiA, Joan Calderon, durant la roda de premsa

El portaveu d'ICV-EUiA, Joan Calderon, durant la roda de premsa

ICV-EUiA vol que l'Ajuntament s'adhereixi a la demanda dels sindicats majoritaris a l'Estat espanyol de negociar un nou conveni laboral pels treballadors del sector de la neteja. Els ecosocialistes presentaran aquesta petició en forma de moció al ple municipal d'abril, que se celebra dilluns, on també reclamaran que Sant Cugat rebutgi la proposta del govern espanyol d'augmentar l'edat de jubilació.

El portaveu d'ICV-EUiA, Joan Calderon, ha explicat en roda de premsa que el sector de la neteja, on el 95% dels empleats són dones, està discriminat.

Joan Calderon

El 95% de treballadores són dones i el 90% dels caps són homes. Hi ha una discrimació flagrant. El salari mig és de 916 euros.









És per això que reclamen que l'Ajuntament s'adhereixi a la demanda dels sindicats perquè s'incorporin millores retributives i perquè esdevingui una condició indispensable fer contractes públics. Calderon ha afegit que reclamaran a l'equip de govern que en el proper contracte públic del servei de neteja viària, que ara està en fase de redacció, es contemplin millores en aquest sentit.

D'altra banda, els ecosocialistes també presentaran una moció perquè Sant Cugat rebutgi la proposta del govern espanyol d'augmentar l'edat de jubilació. Els ecosocialistes denuncien que aquesta mesura retalla drets fonamentals.

Joan Calderon

Això comportaria una injusta pèrdua de drets fonamentals i un debilitament de l'estat del benestar. Volem que es rebutgi aquesta proposta.






Segons Calderon, aquesta mesura, ara per ara, no és necessària perquè el sistema públic de pensions no està en perill.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.