ICV del Vallès Occidental demana flexibilitat en la limitació de l'Àrea Metropolitana de Barcelona


  • Comparteix:

ICV demana que els límits de l'AMB siguin flexibles

ICV demana que els límits de l'AMB siguin flexibles

ICV del Vallès Occidental celebra la recuperació de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), tot i que demana flexibilitat a l'hora de delimitar-la. Els ecosocialistes han remarcat que la realitat socioeconòmica actual de la zona no és la mateixa que fa 30 anys i que la seva creació no ha de duplicar administracions. El president comarcal de la formació, Xavier Boix, també s'ha mostrat satisfet de l'aprovació per part del govern del Pla Territorial Metropolità de Barcelona. Boix ha explicat que el document recull, entre altres mesures, el traçat del TramVallès, que passa per la nostra ciutat, i també la creació de dues alternatives al Quart Cinturó.

ICV de la comarca demana que la nova AMB 'respongui a les necessitats' del que creu que avui és l'àrea d'influència de Barcelona que, segons afirma, va més enllà dels 36 municipis que preveu la llei.

El president comarcal i regidor local d'ICV, Xavier Boix, ha recordat que el debat sobre la divisió territorial no ha acabat i demana flexibilitat en la creació de l'organisme. Són declaracions a Cugat.cat.

Xavier Boix

El què demanem és que la llei de l'AMB sigui prou flexible. Perquè els ajuntaments, amb arguments, puguin incorporar-se a l'àrea metropolitana.



D'altra banda, Boix ha celebrat que el govern hagi tirat endavant el Pla Territorial Metropolità. El president comarcal de la formació ha explicat que el text recull punts claus proposats pel seu partit: el reforçament dels connectors ecològics i l'execució de la totalitat del TramVallès, que passa per la nostra ciutat.

El també regidor local ha parlat del Quart Cinturó, que ha assegurat que ha desaparegut dels plans del govern.

Xavier Boix

La Ronda del Vallès no és només un canvi de nom sinó és la nostra proposta. També hi ha l'alternativa del conseller, però cap és l'àntic quart cinturó.






Finalment, Boix ha al·legat que els ecosocialistes han fet que s'aturés els creixement desmesurat d'algunes àrees.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.