El ple debatrà 11 mocions dels grups polítics

Una de les sessions plenàries

Política

Publicat el 19/abr/10 per Anna Gonzalez

Els grups polítics municipals amb representació al consistori portaran aquest dilluns a debat del ple més d'una desena de mocions. CiU proposa instar les companyies elèctriques a pagar el cost del soterrament de les xarxes, mentre que el PSC demana que s'ampliï la informació de subvencions i ajuts municipals. Els efectes de la crisi econòmica també posaran sobre la taula una moció d'ICV-EUiA en defensa del sistema de pensions i una altra del PP que rebutja la pujada de l'IVA. ERC presentarà la seva proposta d'implantar Wi-Fi als pisos de lloguer per a joves de Promusa.

A banda d'instar les companyies elèctriques a assumir el cost del soterrament de les línies, CiU també portarà al ple una moció contra l'abús que fa la Sociedad General de Autores y Editores (SGAE) sobre les entitats i comerços de la ciutat.

El regidor de Comunicació, Serveis Interns i Innovació, Jordi Puigneró, ha explicat que s'hauria de diferenciar entre les entitats que es lucren per posar música públicament, i aquelles que no, com l'Ajuntament.

Jordi Puigneró

L'Ajuntament i les botigues de la ciutat no es lucren per posar música, com les discoteques.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



De la seva banda, el PSC demana ampliar la informació referent a les subvencions i els ajuts, així com destinar provisionalment l'antiga seu consistorial a les entitats que no disposen de local.

Ho ha explicat el regidor del PSC Àlvar Roda.

Àlvar Roda

Hem de començar a obrir els locals tancats perquè les entitats tinguin ocasió de desenvolupar les seves activitats.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Les propostes d'ERC abordaran temes com el suport del ple al sistema de dipòsit, devolució i retorn d'envasos i la implantació de Wi-Fi als habitatges de lloguer per a joves de Promusa. ICV-EUiA també proposa implantar a la ciutat un camí escolar segur, així com donar suport al col·lectiu de treballadors del sector de la neteja.

Els ecosocialistes a més demanaran al ple que es posicioni a favor del manteniment i la millora del sistema públic de pensions, mentre que el PP buscarà el rebuig municipal a la pujada de l'IVA.

ICV-EUiA critica amb el seu text l'augment en l'edat de jubilació proposat pel Govern espanyol, una mesura que consideren que retalla drets fonamentals. Joan Calderon és el portaveu d'ICV-EUiA.

Joan Calderon

Això comportaria una injusta pèrdua de drets fonamentals i un debilitament de l'estat del benestar. Volem que es rebutgi aquesta proposta.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



A més, el PSC i ERC posaran sobre la taula la creació d'un programa de millores per a la depuradora de Can Borull que solucioni els abocaments a la riera de Vallvidrera.