El futur Esportparc Internacional acollirà 128 habitatges públics per a esportistes

Imatge virtual del futur EsportParc a les instal·lacions del CAR

Política

Publicat el 20/abr/10 per Marc Texidó

El ple municipal ha donat el vistiplau provisional als plans que han de permetre la construcció de l'EsportParc Internacional de Catalunya a l'entorn del Centre d'Alt Rendiment (CAR). El parc empresarial esportiu de 100.000 metres quadrats acollirà 128 habitatges públics destinats als esportistes d'elit. Les modificacions aprovades al ple, que ara s'eleven a la Generalitat, permetran la construcció d'una passarel·la que unirà l'EsportParc amb el barri de Coll Favà. El projecte situarà Sant Cugat com la capital catalana de l'esport i com un referent europeu.

El ple ha aprovat provisionalment el pla especial urbanístic i el pla de millora urbana per tirar endavant el projecte, dos documents que determinen els usos urbanístics de l'espai i preveuen l'impacte sobre la mobilitat.

La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha destacat que algunes de les futures instal·lacions es podran obrir a la ciutadania. Conesa, a més, també ha explicat que l'EsportParc comptarà amb 128 habitatges públics.

Mercè Conesa

Es preveu la construcció de 128 habitatges de protecció per a residents, esportistes i persones vinculades al CAR.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





El complex estarà connectat amb la ciutat, concretament al barri de Coll Favà, amb una gran avinguda amb pas per a vianants i carril bici que passarà per sobre de les vies de Renfe. La titular de Territori ha destacat que s'ha encarregat un estudi de mobilitat, ja que l'EsportParc comptarà amb una gran superfície comercial.

Mercè Conesa

S'ha previst l'estudi de mobilitat, ja que hi haurà un establiment comercial de 10.000 metres quadrats.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




Està previst que el parc internacional es divideixi en 70.000 metres per a equipaments esportius i 30.000 per al sector terciari. El complex tindrà un edifici d'aigües amb tres piscines cobertes de salts, natació i sincronitzada que serà la zona d'aigües més gran d'Europa. Aquest edifici estarà connectat per una plataforma amb una residència d'esportistes. A més, el parc també preveu una pista de gel que la ciutadania podrà utilitzar els caps de setmana, una clínica mèdica esportiva, pistes de tennis i sales per a activitats tancades.

El cost total de l'EsportParc suma 70 milions d'euros, que es finançaran amb una aliança entre els sectors públic i privat. El públic integrarà un 49% de la societat a través del Consell Català de l'Esport, l'Ajuntament i el CAR, mentre que el privat conformarà un 51% de la societat a través de Caixa Laietana, Caixa Terrassa, Caixa Sabadell, Banc Sabadell, la Caixa i la Unió de Federacions Esportives Catalanes.