Sant Cugat denuncia que l'SGAE 'abusa' dels comerços i entitats de la ciutat


Temes relacionats

CiU denuncia els 'abusos' de l'SGAE als comerços i entitats de la ciutat (14/abr/10)


  • Comparteix:

El ple vol la relació de la factura detallada de la ciutat

El ple vol la relació de la factura detallada de la ciutat

Sant Cugat denuncia els 'abusos' que considera que exerceix la Sociedad General de Autores y Editores (SGAE) sobre les entitats i comerços de la ciutat, emparada per la Llei de la Propietat Intel·lectual vigent. El ple municipal ha acordat demanar a l'entitat una relació detallada de la factura i conceptes gravats per aquest impost a l'Ajuntament i el total recaptat anualment al municipi, i publicar els números un cop a l'any a la revista municipal i als mitjans de comunicació locals. Tots els grups municipals han donat suport a una moció de CiU amb esmenes d'ICV-EUiA en aquest sentit, que s'ha convertit en declaració institucional.

El document consensuat rebutja la Llei de la Propietat Intel·lectual ja que considera que 'reconeix i empara els abusos que exerceix l'SGAE sobre els comerços i entitats de la ciutat'. Per aquest motiu, la declaració institucional insta els governs català i espanyol a revisar el marc legal dels drets d'autor perquè la propietat intel·lectual no suposi un perjudici per les persones i entitats que no es lucren per posar música públicament.

Ho explica el regidor de Comunicació, Serveis Interns i Innovació, Jordi Puigneró.

Jordi Puigneró

Rebutjar els termes de la Llei de la Propietat Intel·lectual perquè empara aquests abusos. Volem una relació detallada de la factura del total recaptat a la nostra ciutat.





L'Ajuntament ha explicat a Cugat.cat que paga entre 60.000 i 90.000 euros a l'any en concepte de drets d'autor.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.