El consistori insta el govern espanyol a deixar sense efecte la pujada de l'IVA


  • Comparteix:

La mesura s'aplicarà aquest juliol

La mesura s'aplicarà aquest juliol

Sant Cugat demana que el govern espanyol es faci enrere i deixi sense efecte la pujada de l'IVA prevista pel juliol. Els grups de CiU, ERC, el regidor no adscrit i el PP, que han donat suport a una moció d'aquest últim amb esmenes dels republicans, creuen que la mesura fa recaure el dèficit públic en els ciutadans, que ja pateixen les conseqüències de la crisi econòmica. ICV-EUiA s'ha abstingut i el PSC ha votat en contra de la mesura, argumentant que els populars no tenen 'legitimitat' per rebutjar la proposta.

El text rebutja l'increment de l'IVA aprovat pel govern espanyol, ja que considera que tindrà un efecte negatiu en el consum, en la inversió i en l'ocupació. Ho explica la portaveu del PP Berta Rodríguez.

Berta Rodríguez

En una situació de crisi econòmica, és una mesura desaconsellable pels seus efectes negatius sobre el consum i sense tenir impacte en la recaptació.


La moció ha comptat amb el suport d'ERC, que considera que es tracta d'una mesura 'indiscriminada' que no aborda els problemes estructurals que han portat a la crisi. En el mateix sentit, CiU, que també ha votat a favor, ha rebutjat la pujada de l'IVA per la seva afectació generalitzada. El regidor no adscrit, Fernando Vázquez-Dodero, creu que l'actuació estatal comportarà un increment de l'economia submergida.

En canvi, el PSC, que ha votat en contra, i ICV-EUiA, que s'ha abstingut, han justificat el seu posicionament per motius ideològics. Els ecosocialistes han expressat el seu rebuig a la pujada de l'impost, però opten per mesures més concretes com la reforma fiscal, la fiscalitat ambiental i l'augment dels impostos que graven a béns de luxe, unes propostes que asseguren que el PP no comparteix.

De la seva banda, el primer secretari socialista, Ferran Villaseñor, ha afirmat que el PP no està 'legitimat' per fer propostes sobre el benestar dels ciutadans, després del recurs que manté davant el Tribunal Constitucional sobre l'Estatut.

Ferran Villaseñor

Estan utilitzant Catalunya i els nostres drets com a conflicte territorial. No tenen legitimitat per tirar endavant propostes com aquestes per millorar la disponibilitat de diners del ciutadans.



A més, el ple municipal ha rebutjat aquest dilluns una proposta d'ICV-EUiA que reclamava la negociació d'un conveni col·lectiu pel sector de la neteja que marqui una regulació, retribució i aplicació igualitària per tot Catalunya. La moció, que ha comptat amb el suport d'ICV-EUiA, el PSC i ERC, ha quedat rebutjada amb els vots de CiU, que ha proposat que es busqui un text més ampli que inclogui també altres sectors.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.