El Camí Escolar Segur serà una realitat el curs vinent

Els nens podran fer ús del Camí Escolar Segur el curs vinent

Política

Publicat el 21/abr/10 per Jaume Blanche

El Camí Escolar Segur, que vol promoure i facilitar que els infants vagin a l'escola a peu de manera autònoma, sense l'acompanyament dels adults, s'implementarà gradualment a partir del curs vinent a la ciutat. La proposta de la via s'ha tirat endavant al ple d'aquest dilluns amb la implicació de tots els partits, a partir d'una moció presentada per ICV-EUiA que ha esdevingut declaració institucional.

Sant Cugat comptarà amb un Camí Escolar Segur, una via escollida entre els recorreguts més usuals entre l'alumnat per assegurar la seguretat i confortabilitat dels santcugatencs. L'objectiu d'aquesta iniciativa és que els familiars tinguin la certesa que els seus fills poden arribar a l'escola sols i segurs. La proposta s'emmarca dins del marc pressupostari que permeten les subvencions de la Diputació de Barcelona, el Consell Comarcal i la Generalitat. El Camí Escolar Segur s'inclourà al Pla de Mobilitat de la ciutat.

El regidor d'ICV-EUiA Jaume Massanés ha explicat la proposta durant la presentació de la declaració institucional.

Jaume Massanés

El Camí Escolar Segur vol promoure que els infants vagin a l'escola a peu, de manera autònoma i segura.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La proposta s'acompanya d'una campanya de sensibilització entre els comerços de la ciutat perquè s'impliquin també en el Camí Escolar Segur. A més, el procés també donarà l'oportunitat als escolars de dir la seva a través d'un qüestionari que es farà arribar als nens i nenes. Altres poblacions catalanes ja tenen un Camí Escolar Segur, que ha aconseguit la confiança dels familiars, segons ha explicat Massanés.