L'Ajuntament insta la Generalitat a crear una Llei Catalana de Prevenció de Residus

Una de les mesures és reduïr els residus d'envasos

Política

Publicat el 21/abr/10 per Jaume Blanche

L'Ajuntament demana a la Generalitat que promogui la creació d'una Llei Catalana de Prevenció de Residus que estableixi com a norma general els sistemes de dipòsit, devolució i retorn d'envasos (SDDR). La proposta és el resultat d'una moció d'ERC al ple d'aquest dilluns que s'ha convertit en declaració institucional, i que també demana que Sant Cugat refermi el seu compromís per reduir els residus d'envasos.

La declaració institucional potencia la voluntat de l'Ajuntament d'evitar l'esgotament de recursos, desenvolupar pràctiques encaminades a reduir el canvi climàtic i promoure un consum i distribució dels recursos responsables. A més, la proposta també contempla més cooperació en aquesta matèria amb altres administracions locals i del territori, amb associacions del municipi i amb institucions supramunicipals.

El portaveu del grup municipal d'ERC, Raül Grangé, ha explicat què busca la proposta en la presentació de la declaració institucional.

Raül Grangé

Instem la Generalitat a què elabori el més aviat possible una Llei Catalana de Prevenció de Residus

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La declaració institucional també contempla el compromís de l'Ajuntament de promoure la reducció de bosses de plàstic i de donar suport a la xarxa de coalició 'Per un model ecoeficient de gestió d'envasos'.