ICV-EUiA celebra la creació del Registre d'Habitatge però discrepa amb els requisits d'adquisició d'un pis

Joan Calderon durant la roda de premsa a la seu d'ICV

Política

Publicat el 21/abr/10 per Irene Campmany

ICV-EUiA veu amb bons ulls el Registre Municipal de Sol·licitants d'Habitatge de la ciutat, tot i que no aprova els anys d'empadronament necessaris per obtenir un pis de protecció oficial de compra a Sant Cugat. La formació creu que tothom ha de tenir els mateixos drets i deures, i que el municipi té uns criteris molt estrictes per poder optar a una vivenda de Promusa. Els ecosocialistes volen tractar la qüestió de l'habitatge en la propera sessió del projecte 'Repensem Sant Cugat', que pretén donar a conèixer la filosofia de la formació de cara a les properes eleccions municipals.

El ple va aprovar dilluns passat el reglament del Registre Municipal d'Habitatge de Sant Cugat, integrat dins del registre d'habitatge català, per poder garantir les condicions d'adjudicació dels pisos de Promusa. Un d'aquests requisits són els 10 anys d'empadronament necessaris a la ciutat per poder optar a un pis de compra. Tot i això, el reglament aprovat, que recull esmenes del PSC i d'ICV-EUiA, deixa la porta oberta a què en un futur es rebaixi aquest període d'empadronament fins als tres anys.

El document es va aprovar al ple amb el suport de tots els grups menys els vots dels ecosocialistes, que es van abstenir. El portaveu d'ICV-EUiA, Joan Calderon, explica el sentit de la seva votació. Són declaracions a Cugat.cat.

Joan Calderon

Creiem que el registre és positiu però posar límits d'empadronament per optar a un pis de compra de Promusa no és adequat

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Calderon també ha destacat que la filosofia de la formació es basa en què tots aquells que visquin o treballin a la ciutat puguin accedir a la compra d'un habitatge de protecció oficial.

Precisament, el portaveu de la formació ha volgut vincular aquesta qüestió amb el projecte ecosocialista per presentar el programa electoral per les properes eleccions municipals, que porta per nom 'Repensem Sant Cugat'. La segona sessió de la proposta, que tindrà lloc dijous vinent, estarà dedicada a l'habitatge. La cita comptarà amb les ponències de la representant d'ICV a Promusa, Montse Español, l'exsecretari general d'Habitatge de la Generalitat, Ricard Fernàndez, i el tinent d'alcalde de Coordinació, Serveis Centrals i Economia de l'Ajuntament del Prat de Llobregat, Rafa Duarte.