Recoder creu que si CiU no governa, una alternativa és un pacte amb el PSC i ERC per superar la crisi


  • Comparteix:

L'alcalde, Lluís Recoder. Foto d'arxiu

L'alcalde, Lluís Recoder. Foto d'arxiu

L'alcalde, Lluís Recoder, veuria amb bons ulls un proper govern de la Generalitat que inclogui CiU, el PSC i ERC, com alternativa si la federació no aconsegueix governar en solitari. Pel també dirigent de CiU, aquest pacte hauria de servir per fer front la crisi econòmica i una possible sentència contrària del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut. Tot i això, Recoder supedita aquest acord al compromís del PSC de 'defensar els interessos de Catalunya' per sobre del PSOE i a evitar que el tripartit es torni a editar.

En una entrevista a l'Agència Catalana de Notícies (ACN), Recoder ha obert la porta a ERC a la sociovergència, per aconseguir un pacte més ampli dins un govern que s'ha d'enfrontar als efectes de la crisi econòmica i a una possible sentència contrària del TC. Tot i això, l'alcalde creu que per poder tirar endavant aquest 'acord ampli de govern' després de les properes eleccions al Parlament cal buscar uns 'objectius compartits' i deixar el pacte 'molt ben determinat'.

Escoltem Lluís Recoder.

Lluís Recoder

No sé si sociovergència o un acord ampli amb ERC. S'ha de fer amb un projecte i un pacte molt ben determinat i amb objectius compartits.


Això comportaria abandonar el projecte polític propi de cada formació i centrar-se en 'l'interès del país'. Recoder ha dubtat de la capacitat del PSC d'entrar en confrontació amb el PSOE per defensar l'interès comú de Catalunya.

L'alcalde ha assegurat que aquest possible pacte només es donaria en cas que CiU no pogués governar. Són declaracions a Cugat.cat.

Lluís Recoder

No és una cosa que contempli com una possibilitat immediata. Desitjo que Catalunya tingui un govern fort liderat per CiU i Artur Mas.




L'alcalde ha advertit que aquest pacte només es podrà formalitzar si el tripartit 'no suma', ja que sinó el tornaran a editar. A més, ha insistit en què la millor opció és un govern només de CiU.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.