Sant Cugat és 'poc sostenible' per la dispersió de la seva població, segons l'arquitecta Zaida Muxi


  • Comparteix:

Moment del sopar tertúlia al Terra Dolça

Moment del sopar tertúlia al Terra Dolça

La poca densitat de població dels districtes converteix Sant Cugat en una ciutat 'poc sostenible', segons ha argumentat l'arquitecta especialista en urbanisme Zaida Muxi. En un sopar tertúlia que la CUP ha organitzat aquest dimarts al Terra Dolça, la professora de l'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura de Barcelona ha qualificat 'd'engabiades' les persones que no disposen de transport privat i queden aïllades als districtes. La ponent considera que la poca densitat de població provoca que menys serveis hagin de cobrir les necessitats de més individus.

Zaida Muxi ha explicat que Sant Cugat, com la majoria de municipis de Catalunya, ha patit en els últims anys un creixement urbanístic que considera 'abusiu' i que creu que no ha estat proporcional al creixement de la població. Tot i això, Muxi ha constatat com els habitants que disposen d'una renta mitjana-alta han construït els seus habitatges en territoris poc densos, en el cas de la nostra ciutat, als districtes.

Aquesta tendència ha provocat que les polítiques d'urbanisme siguin 'disperses', segons Zaida Muxi, que considera que no es garanteixen els serveis de qualitat a tota la població. A més, la ponent ha parlat de 'marginació' per referir-se a aquelles persones que viuen en aquestes ubicacions i no disposen de vehicles privats per arribar als serveis, com poden ser el col·lectiu d'infants, de gent gran i de dones que no treballen fora de casa.

Com a solució, la també autora del llibre 'L'arquitectura de la ciutat global' ha proposat engegar polítiques de densificació que poblin aquestes àrees fins a un nivell en què sigui viable nodrir de serveis aquests nuclis.

Una desena de persones han participat en aquest sopar tertúlia que ha servit perquè els assistents reflexionessin sobre l'urbanisme i la sostenibilitat santcugatenca.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.