El PSC defensa l'actual model d'escoles bressol públiques i tanca la porta a la concertació


Temes relacionats

Sant Cugat ofereix places d'escola bressol per al 49% dels nens de 0 i 3 anys (10/mai/10)


  • Comparteix:

El primer secratari del PSC, Ferran Villaseñor

El primer secratari del PSC, Ferran Villaseñor

El PSC aposta pel model actual d'escola bressol pública que hi ha a la ciutat i descarta altres fórmules, com el concert, contemplat per la regidora d'Educació, Esther Salat. Els socialistes asseguren que Sant Cugat té un bon nivell d'oferta en la franja d'edat de zero a tres anys i entenen que es poden fer més esforços per millorar l'oferta pública, però no concertar-la.

Les escoles bressol públiques i privades de la ciutat ofereixen 1.841 places per a nens de fins a tres anys pel curs vinent. Aquesta dada significa que l'oferta educativa de la ciutat en aquesta franja, que no és obligatòria, cobreix un de cada dos nens dels que hi ha empadronats al municipi. Aquestes dades són bones tant per l'equip de govern com pel principal grup de l'oposició, el PSC.

El primer secretari socialista, Ferran Villaseñor, ha explicat, en el seu contacte setmanal amb la premsa, que el seu grup aposta per la continuïtat d'aquest model implantat a la ciutat fa 20 anys i que no està oberts a altres fórmules com la concertació, proposada per la regidora d'Educació.

Ferran Villaseñor

Valorem com a molt positiu el model d'escola bressol que es va implamentar ja fa anys. Creiem que s'ha de mantenir aquest model i no pensar en la concertació.


L'oferta pública municipal de places per escolaritzar els santcugatencs d'entre zero i tres anys és de 364, mentre que a l'escola bressol de Valldoreix hi ha 102 places més, regulades des de l'EMD. A aquestes places, cal sumar-hi les 1.375 places disponibles a les escoles bressol privades. Segons el PSC, tot i que el model santcugatenc funciona correctament, encara hi ha molta diferència entre el nombre de places públiques i privades, i és per això que demana un esforç més a l'equip de govern en aquest sentit.

La titular municipal d'Educació ha criticat aquesta setmana que la Generalitat es desvinculi de les competències de les escoles bressol. Villaseñor ha explicat que actualment la Generalitat aporta el 23% de la despesa d'aquests centres, la mateixa xifra que les famílies, i l'Ajuntament hi destina un 54%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.