El govern municipal aplaudeix la decisió de la Unió Europea de declarar il·legal el cànon digital

El cànon digital afecta a aquest tipus d'aparells electrònics

Política

Publicat el 14/mai/10 per Mar Castro

L'equip de govern aplaudeix la decisió del Tribunal Superior de Justícia de la Unió Europea de declarar 'il·legal' el cànon digital que es paga a l'Estat espanyol. L'advocada d'aquest ens europeu ha decidit eximir d'aquest pagament a empreses i administracions públiques.

En l'últim ple municipal tots els grups polítics van denunciar els 'abusos' que exerceix la Sociedat General d'Autors i Editors (SGAE) sobre les administracions i el fet que hagin de pagar el cànon digital a l'hora de comprar un dispositiu electrònic. La denúncia va arribar arran d'una moció de CiU que titllava la mesura de 'perversa'.

Escoltem el regidor de Comunicació i Innovació, Jordi Puigneró, en declaracions a Cugat.cat.

Jordi Puigneró

Aquest cànon ens feia a tots iguals: delinqüents, abans de saber si en faríem un mal ús.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Puigneró ha afegit que espera que aquesta mesura presa pel Tribunal Superior de Justícia de la Unió Europea s'ampliï a la societat, en general, i que, per tant, la ciutadania no hagi de pagar tampoc aquest cànon.

La Unió Europea veu 'incompatible' la demanda d'aquest cànon amb la legislació comunitària perquè grava 'indiscriminadament' a tots els equips sense considerar quins, 'presumiblement', s'utilitzaran per fer còpies privades.