Els partits d'esquerres demanaran al proper ple que Sant Cugat reconegui els drets dels gais i lesbianes


  • Comparteix:

Els grups d'esquerres volen que Sant Cugat reconegui els drets dels homosexuals

Els grups d'esquerres volen que Sant Cugat reconegui els drets dels homosexuals

El PSC, ICV-EUiA i ERC demanaran al proper ple que Sant Cugat commemori el Dia Internacional contra la homofòbia al col·lectiu gai i lesbià, que se celebra aquest dilluns, i que onegi la bandera irisada a l'Ajuntament. La moció conjunta també vol que es doni suport la tasca d'entitats locals que han treballat pels drets del col·lectiu gai i lesbià. A més, el text reclama que es reconegui la tasca d'Amnistia Internacional l'any 79 en pro d'aquests col·lectius, així com que es redacti i es faci arribar una queixa a les ambaixades dels països que contemplen penes per delictes relacionats amb l'homosexualitat.

El primer secretari del PSC, Ferran Villaseñor, ha destacat que l'administració local és la més propera al ciutadà i ha d'assumir la responsabilitat de fer pedagogia i sensibilitzar sobre les llibertats sexuals de tots els ciutadans. Són declaracions a Cugat.cat.

Ferran Villaseñor

El que entenem és que el 17 de maig s'ha de fer onejar la bandera irisada i lligar-ho amb el Dia de l'Orgull Gai.


Villaseñor ha afegit que la moció demanarà que el dia 28 de juny, Dia Internacional de l'Orgull Gai, Lesbià, Bisexual i Transexual, Sant Cugat promogui un seguit d'actuacions, en col·laboració amb els agents socials i econòmics.

El primer secretari del PSC ha afegit que els tres partits han presentat de manera separada en d'altres ocasions mocions on feien aquestes demandes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.