Els veïns de Can Borrull obren la porta a denunciar l'Ajuntament si aquest no els ajuda a deixar de contaminar la riera


Temes relacionats

Els partits polítics veuen bé que els veïns assumeixin part dels costos per deixar d'abocar aigües residuals a la riera de Vallvidrera ( 5/mai/10)

Els veïns de Can Borrull es veuen incapaços d'assumir els costos per deixar d'abocar aigües residuals ( 4/mai/10)

L'Ajuntament demana als veïns de Can Borrull que apliquin mesures per evitar els abocaments a la riera ( 3/mai/10)

El tram de Can Borrull de la riera de Vallvidrera està contaminat, segons l'associació El Mussol ( 1/abr/10)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de la depuradora de la riera de Vallvidrera

Imatge d'arxiu de la depuradora de la riera de Vallvidrera

Els veïns de Can Borrull no descarten denunciar l'Ajuntament si aquest no 'assumeix la seva part de responsabilitat' i els ajuda a trobar una solució per deixar d'abocar aigües residuals a la riera de Vallvidrera. El president de l'associació de veïns de la zona ha confirmat a Cugat.cat que els seus advocats estan buscant la manera de presentar al·legacions al decret del consistori que els donava tres setmanes perquè apliquessin mesures per deixar de contaminar l'aigua, un període que ja s'ha esgotat.

L'equip de govern ha demanat en una carta a la vintena de veïns afectats de Can Borrull, a les Planes, que apliquin mesures per deixar d'abocar aigües residuals a la riera de Vallvidrera. Els veïns han replicat que no poden assumir els costos que suposen aquestes mesures i asseguren que estan esperant una resposta 'positiva' de l'equip de govern, amb qui volen seure a negociar i a buscar una solució.

Tot i que de moment l'associació no ha pres cap mesura dràstica, obre la porta a fer-ho si el consistori no 'assumeix la seva part de responsabilitat'. El president de l'entitat, Roque Fernández, ho ha explicat en declaracions a Cugat.cat.

Roque Fernández

Es faran algunes denúncies. No se n'ha fet cap, de moment. No farem res fins que l'Ajuntament no es pronunciï. Volem que assumeixi la seva part de responsabilitat i nosaltres ajudarem amb el que faci falta.


L'associació assegura que veu amb bons ulls tant la proposta de construir una depuradora, com la que estudien les administracions competents de bombejar les aigües residuals cap a la depuradora de Vallvidrera, a Barcelona. Les administracions implicades -l'Ajuntament, l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i l'Entitat Metropolitana del Medi Ambient- porten anys buscant una solució definitiva.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.