Sant Cugat demanarà avui la renovació del TC amb una moció


Temes relacionats

Els partits d'esquerres demanaran al proper ple que Sant Cugat reconegui els drets dels gais i lesbianes (14/mai/10)

ICV-EUiA vol posar fi als desnonaments a la ciutat (13/mai/10)

ERC i ICV-EUiA demanen a la Generalitat que no tallin les subvencions a la formació ocupacional (14/mai/10)

Sant Cugat se sumarà a les peticions de renovació del TC amb una moció ( 8/mai/10)


  • Comparteix:

Seu del TC, que ha de decidir sobre la constitucionalitat de l'Estatut

Seu del TC, que ha de decidir sobre la constitucionalitat de l'Estatut

Tots els grups polítics de la ciutat, tret del PP, se sumen a una moció que demanarà avui al ple la renovació del Tribunal Constitucional (TC), un canvi que sol·licita el Parlament i que hauria de servir per desencallar la sentència de l'Estatut. Els grups municipals d'esquerres reclamaran també de forma conjunta la commemoració del Dia Internacional contra la homofòbia al col·lectiu gai i lesbià, que se celebra avui.

Amb la moció de renovació de TC, Sant Cugat respon a la proposta feta per l'Associació Catalana de Municipis i la Federació de Municipis de Catalunya, que han instat de manera unitària els ajuntaments a fer explícita la seva petició de renovació de l'òrgan judicial. L'alcalde, Lluís Recoder, ha avançat a Cugat.cat com s'hi sumarà el municipi.

Lluís Recoder

L'Ajuntament i Sant Cugat s'hi sumaran. Tindrà el suport de la majoria de grups i serà el nostre granet de sorra.




El PSC, ICV-EUiA i ERC demanaran al ple que el municipi reconegui el Dia Internacional contra la homofòbia al col·lectiu gai i lesbià, que se celebra avui, i que onegi la bandera irisada a l'Ajuntament. La moció conjunta també vol que es doni suport a la tasca d'entitats locals que han treballat pels drets del col·lectiu gai i lesbià.

El primer secretari del PSC, Ferran Villaseñor, ha destacat que l'administració local és la més propera al ciutadà i ha d'assumir la responsabilitat de fer pedagogia i sensibilitzar sobre les llibertats sexuals de tots els ciutadans.

Ferran Villaseñor

El que entenem és que el 17 de maig s'ha de fer onejar la bandera irisada i lligar-ho amb el Dia de l'Orgull Gai.


ICV-EUiA, de la seva banda, proposarà la creació d'una Taula d'Emergència Social per prevenir i avançar-se als desnonaments. La proposta dels ecosocialistes vol aconseguir més mediació entre els propietaris i les entitats bancàries i orientar les famílies que hagin de sol·licitar prestacions econòmiques urgents per pagar el seu habitatge.

El regidor d'ICV-EUiA Xavier Boix creu que el consistori ha de posar-se en marxa per evitar més desnonaments.

Xavier Boix

L'Ajuntament ha de tenir un paper actiu per intentar evitar els desnonaments a Sant Cugat.


Els ecosocialistes, conjuntament amb ERC, portaran a debat una proposta que insta el departament de Treball a reconsiderar la decisió de no convocar subvencions per a les Escoles Taller, les Cases d'Ofici i els Tallers Ocupacionals. La mateixa moció demana a l'equip de govern municipal que sol·liciti la participació en aquests projectes quan es convoquin.

ICV-EUiA, a més, exigirà que la ciutat doni suport a la investigació dels crims del franquisme, mentre que el PSC proposarà 'dignificar' l'espai dedicat als grups municipals a la revista 'Sant Cugat Avui'. Els socialistes també demanaran suport a l'acord de la Generalitat sobre mesures d'ocupació juvenil.

El ple començarà al punt de les set de la tarda a la sala de plens del consistori.



  • Comparteix:

COMENTARIS

La mocion del pleno no va a ningun sitio,y los politicos lo saben bien, si tenemos que cambiar la Constitucion se cambia , lo que me parece de todo punto inaceptable es lo que esta pasando,todo lo que hacen los politicos es bla ,bla, bla,

Maria del Carmen Freidias. Enviat el 17/mai/10


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.