El Ministeri de Cultura autoritza el trasllat d'una nova remesa de 'papers de Salamanca'


  • Comparteix:

El Ministeri de Cultura autoritza el trasllat d'una nova remesa de 'papers de Salamanca'

El Ministeri de Cultura autoritza el trasllat d'una nova remesa de 'papers de Salamanca'

El Ministeri de Cultura ha autoritzat el trasllat d'una nova remesa de 'papers de Salamanca' a l'Arxiu Nacional de Catalunya, ubicat a la nostra ciutat. Es tracta de 270 caixes amb documents i gairebé 500 llibres pertanyents a particulars i entitats. Els propietaris podran recuperar els originals o deixar-los en dipòsit a l'arxiu. Després d'aquest última remesa, encara continuen a Salamanca 1.600 caixes i gairebé 4.000 llibres pendents de retorn.

El vistiplau de Cultura permetrà que el retorn sigui 'imminent. De fet, podrien arribar a Catalunya aquest dimarts. Entre el material que tornarà hi ha 37 caixes del Sindicat Agrícola Cooperatiu de Lleida que recull les fitxes dels seus afiliats i 235 caixes de la demarcació de Barcelona amb arxius de la Comissaria General d'Ordre Públic, com permisos d'armes. També hi ha arxius del Centre Autonomista o la CNT, amb butlletins informatius i fins i tot llicències per conduir taxis.

Entre els llibres, hi ha els volums que es van confiscar de la biblioteca d'Antoni Rovira i Virgili, que contenen volums dedicats per Aurora Bertran, López Picó, Apel·les Mestres i Ferran Soldevila.

La primera remesa de documents confiscats a particulars i entitats va arribar al desembre del 2008.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.