ERC valida l'operació de crèdit, el PSC i ICV-EUiA s'abstenen

Moment de la votació de la modificació de l'expedient en un ple extraordinari

Política

Publicat el 24/mai/10 per Anna Gonzalez

ERC ha donat suport a l'operació financera de l'Ajuntament per esquivar el decret aprovat pel govern de l'Estat, una mesura que consideren que demostra 'la seva nul·la sensibilitat municipalista'. Tots els partits han valorat la capacitat de reacció de l'equip de govern i dels serveis tècnics, però el PSC i ICV-EUiA s'han abstingut. Els socialistes han alertat dels riscos d'augmentar l'endeutament municipal.

El PSC ha evitat posicionar-se en el ple sobre el decret de Zapatero, però el seu primer secretari, Ferran Villaseñor, s'ha mostrat 'preocupat' per l'augment de l'endeutament, que en el cas de Sant Cugat i amb aquesta operació financera s'incrementarà fins al 85%.

Ferran Villaseñor

És un tema que ens preocupa. Ens preocupa l'endeutament i com interferirà en els ingressos ordinaris.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




De la seva banda, el portaveu d'ICV-EUiA, Joan Calderon, ha assegurat que el decret del govern estatal és 'una mesura discutible'. El seu grup s'ha abstingut en coherència amb el seu vot contrari als pressupostos d'aquest any.

Joan Calderon

Tot i la urgència i ser una mesura discutible s'han de tancar aquestes operacions. Hi ha una part que és una novetat, però l'altra estava prevista i arribem tard.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





En canvi, ERC, que ha donat suport a la proposta de l'equip de govern per esquivar el decret, ha carregat contra la mesura estatal.

Raül Grangé

Denunciar un cop més la nul·la sensibilitat municipalista dels governs espanyols.Castiguen els ajuntaments que estan ben gestionats.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




També ha donat suport el regidor no adscrit, Fernando Vázquez-Dodero, que ha valorat la rapidesa del consistori, però ha advertit que caldrà recuperar la normalitat en l'endeutament en els propers anys.

Fernando Vázquez-Dodero

S'endeuta més el municipi. S'ha d'intentar d'amortitzar la part de deute addicional.

Your browser doesn’t support HTML5 audio






L'única representant del PP, Berta Rodríguez, no ha estat present al ple extraordinari.