Sant Cugat rebaixarà un 5% els sous dels funcionaris i del personal laboral


Temes relacionats

Sant Cugat haurà d'aplicar la retallada de sous públics decretada pel govern espanyol (24/mai/10)


  • Comparteix:

Seu de l'Ajuntament

Seu de l'Ajuntament

L'Ajuntament retallarà un 5% els sous dels funcionaris i del personal laboral en compliment del decret aprovat pel Consell de Ministres dijous passat. El regidor de Serveis Interns, Jordi Puigneró, ha explicat a la tertúlia de Cugat ràdio que la rebaixa dels sous dels funcionaris de la ciutat serà progressiva en funció del seu sou base, però que la rebaixa en tots els conceptes serà d'un 5%. En el cas del personal laboral, es fixa una rebaixa del 5% per a tots els treballadors deixant al marge el que cobrin.

Els funcionaris de la ciutat patiran a partir de l'1 de juny una rebaixa progressiva del sou depenent de la seva categoria dins l'administració pública i, en funció dels casos, la retallada es distribuirà entre el sou base i altres aspectes retributius, com el sou complementari. En el cas del personal laboral, la rebaixa serà del 5% independentment de la seva categoria laboral.

Així ho ha explicat aquest dimarts el regidor de Serveis Interns, Jordi Puigneró, a la tertúlia de Cugat ràdio.

Jordi Puigneró

El decret ens obliga a rebaixar els sous dels funcionaris i del personal laboral en un 5%. En el cas dels funcionaris es podrà distribuir entre el sou base i els complements.


Puigneró ha recordat que els càrrecs electes de l'Ajuntament van acordar congelar-se el sou fa dos anys i que els funcionaris de la ciutat ho van fer al gener, i ha lamentat que l'Estat 'no hagi estat més flexible' a l'hora d'aplicar el decret.

L'estalvi que surti de la retallada de sous públics es dedicarà, segurament, a l'amortització de deute públic, tal com han apuntat el mateix Puigneró i el tinent d'alcalde d'Economia, Jordi Joly.

Pel que fa a la retallada de sous de polítics i càrrecs de confiança de l'Ajuntament, Puigneró ha dit que estan a l'espera de les recomanacions de les entitats municipalistes de Catalunya. De moment, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) ha acordat aquest dimarts rebaixar el sou dels alcaldes i càrrecs electes fins a un màxim del 15%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.