Els sindicats CGT i SFP convoquen una assemblea per debatre sobre la gestió dels recursos públics


Temes relacionats

Sant Cugat rebaixarà un 5% els sous dels funcionaris i del personal laboral (26/mai/10)

Sant Cugat haurà d'aplicar la retallada de sous públics decretada pel govern espanyol (24/mai/10)

L'Ajuntament, a l'expectativa de conèixer 'la lletra petita' de les retallades per prendre mesures (17/mai/10)

Els sindicats de l'Ajuntament, tranquils davant les possibles mesures anticrisi (14/mai/10)


  • Comparteix:

La CGT és el sindicat majoritari de treballadors de l'Ajuntament

La CGT és el sindicat majoritari de treballadors de l'Ajuntament

El sindicat majoritari de treballadors de l'Ajuntament, la CGT, i el Sindicat de Funcionaris de la Policia (SFP) han convocat una assemblea oberta el 8 de juny, coincidint amb la convocatòria de vaga del sector públic. L'objectiu de la trobada és recollir opinions sobre la despesa de diner públic i elaborar un manifest conjunt entre tots els treballadors del consistori. Els dos sindicats donen llibertat de vaga dimarts que ve, però consideren que la convocatòria oblida alguns dels col·lectius més perjudicats per les retallades per la crisi, com els aturats i els pensionistes.

Els representants sindicals asseguren que els treballadors públics poden aportar moltes idees per millorar la gestió dels diners públics. Per aquest motiu, la CGT i l'SFP convoquen la trobada, que també pretén mostrar la seva disconformitat amb la convocatòria de vaga del sector públic, que creuen que oblida els aturats, pensionistes i joves desocupats, entre altres col·lectius.

La secretària de la CGT a l'Ajuntament, Anna Laguna, ha explicat en declaracions a Cugat.cat l'objectiu de l'assemblea de la setmana que ve.

Anna Laguna

Constituirem una assemblea oberta el 8 de juny i elaborarem un manifest dels treballadors i treballadores.


Els sindicats volen demanar la sala de plens per poder fer l'assemblea a mig matí dimarts que ve, 8 de juny. La convocatòria està oberta, no només als treballadors de l'Ajuntament, sinó als ciutadans que vulguin aportar idees, tot i que el manifest estarà signat pels treballadors del consistori.

D'altra banda, els sindicats del sector públic CCOO, CSI-CSIF, IAC, UGT i USOC han reunit prop d'un miler de delegats, uns 4.000 segons els organitzadors, aquest dimarts al matí en una manifestació a la Plaça Sant Jaume de Barcelona, davant del Palau de la Generalitat. Els sindicats han lliurat una carta al president del govern, José Montilla, en què denuncien les mesures per reduir el dèficit que planteja el govern, i mantenen la convocatòria de vaga del sector públic prevista pel 8 de juny.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.