El PP acusa Sánchez-Camacho de destituir la junta del partit a Sant Cugat de manera 'dictatorial'


  • Comparteix:

Ana María Torrijos en una imatge d'arxiu

Ana María Torrijos en una imatge d'arxiu

La direcció del Partit Popular de Catalunya ha destituït la junta local del partit. La fins ara presidenta, Ana María Torrijos, ha acusat la direcció de la formació encapçalada per Alícia Sánchez-Camacho de prendre la decisió de manera 'dictatorial'. De la seva banda, la direcció del PP de Catalunya ha assegurat que el canvi de junta s'ha fet de manera consensuada i amb el coneixement de Torrijos, amb la intenció de donar un nou impuls a la secció local. Aquest canvi no afectarà Berta Rodríguez, que continuarà com a portaveu municipal fins a les properes eleccions municipals.

En una entrevista a Cugat.cat, la presidenta electa a Sant Cugat, Ana María Torrijos, ha assegurat que la direcció de la formació vol canviar la junta sense passar per les eleccions.

Ana María Torrijos

És una postura arbitrària i dictatorial, fruit de voler canviar la junta sense utilitzar les urnes.


Torrijos assegura que el president provincial de Barcelona del PP, Antoni Bosch, va incloure a la junta local dues persones no afiliades a Sant Cugat just després que la militància santcugatenca escollís l'actual direcció, ara fa gairebé un any. La presidenta electa afirma que Bosch va comunicar al grup municipal que el canvi tenia l'objectiu de superar la 'dificultosa situació econòmica' heretada de l'anterior direcció local, una finalitat que no ha complert, segons Torrijos.

La presidenta electa ha explicat que en conèixer els membres de la junta gestora que ha de substituir l'actual ha entès que ha estat una decisió 'arbitrària' i 'políticament estratègica per part d'Antoni Bosch', amb l'objectiu d'imposar persones que 'comparteixen l'ideari polític-religiós' del president provincial del PP de Barcelona, vinculat a l'Opus Dei.

Torrijos ha afirmat que el canvi de junta s'ha fet sense tenir en compte la normativa del Partit Popular.

Ana María Torrijos

Aquest canvi no s'ajusta a la normativa del PP. S'ha fet sense raonar ni dialogar.


De la seva banda, la direcció del PP de Catalunya ha assegurat que el canvi de junta s'ha fet amb el coneixement de Torrijos, i no de manera unilateral. La diputada al Parlament i vicesecretària d'organització del partit, Eva García, ha admès que la direcció del PP s'ha mostrat molt sorpresa davant la reacció de la junta santcugatenca.

Malgrat tot, García ha assegurat que la direcció popular confia en Berta Rodríguez fins a les pròximes eleccions.

Eva García

Berta Rodríguez està fent una bona feina, i confiem amb ella perquè acabi el mandat.


Ana María Torrijos ha carregat durament contra la decisió de la direcció de Sánchez-Camacho i ha apuntat que si els populars prenen aquest tipus de mesures a escala local, també les podrien prendre en l'àmbit nacional, deixant de banda la democràcia.

La direcció del PP de Catalunya ha ofert a Torrijos un càrrec al Comitè Executiu de Barcelona, que ha rebutjat, igual que la seva filla, que també ha rebutjat formar part de la nova junta local. Torrijos ha assegurat que la direcció santcugatenca no plegarà, a l'espera de la demanda d'invalidació del canvi de junta que s'ha fet a la direcció nacional.



  • Comparteix:

COMENTARIS

De todo esto algo tendran que decir los militantes del PP en Sant Cugat ¿o no pueden decir nada? Berta Rodriguez lleva muchos años al frente del partido en Sant Cugat, ha tocado techo y ya veremos si en las proximas elecciones toca suelo. Lo que se desprende de todo esto es que la militancia no pinta nada y que el PP carece de democracia interna, la imagen que dan es nefasta, flaco favor le hacen a la desgastada imagen de Berta Rodriguez estos bandazos marianiles . En democracia estas cosas no pueden pasar pero el PP es el Partido Popular, en fin ya se lo montaran, lo que hay que tener en cuenta antes de poner la papeleta dentro del sobre es si merece la pena votar un partido donde estas cosas se viven con naturalida, la direccion destituye la junta legalmente constituida y aqui no pasa nada, estas formas de actuar no son democraticas sino dictatoriales, en este pais por desgracia la ciudadania no toma conciencia de que son ciudadanos y no subditos. Se supone que los partidos politicos por mandato constitucional son instrumento fundamental para la participacio politica, y que su estructura interna y funcionamiento deben ser democraticos, esto es lo que dice el articulo seis de la Costitucion. Mal muy mal a de irle necesariamente a un pais cuyas instituciones constitucionales son las primeras que no respetan la costitucion. Esto que pasa en el PP nos concierne a todos se vote a quien se vote, es nacesario que las listas de las listas electorales sean abiertas , para que existiera un compromiso claro y directo entre el elegido y el elector.

Maria del Carmen Freidias. Enviat el 3/jun/10


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.