Les mesures contra el dèficit alentiran la nova centralitat de Valldoreix i l'eliminació de l'alta tensió


  • Comparteix:

Joan Gaya, al plató de Cugat tv

Joan Gaya, al plató de Cugat tv

L'EMD de Valldoreix endarrerirà alguns projectes d'inversió a causa de les mesures contra el dèficit públic i la restricció de l'endeutament dels ens locals. El president accidental de l'entitat, Joan Gaya, ha indicat a Cugat tv que la nova centralitat i el soterrament de les línies d'alta tensió seran els projectes més afectats. Gaya ha criticat que les mesures del govern espanyol retallin la capacitat inversora de tots els ens locals sense distincions i ha dit que l'EMD té un nivell d'endeutament molt inferior al d'altres administracions, com l'Ajuntament. Mira l'entrevista a Cugat tv

Com totes les administracions locals, l'EMD haurà de retallar els sous dels seus funcionaris i personal laboral i tindrà restringit l'accés al crèdit durant el 2011, en compliment del decret aprovat pel govern espanyol. El president accidental de l'EMD i vocal d'Economia, Joan Gaya, ha detallat en una entrevista a Cugat tv els projectes que es veuran afectats per aquesta retallada.

Joan Gaya

Es veuran afectats dos grans projectes: la nova centralitat a l'entorn del Casal i l'eliminació de les torres d'alta tensió.



Gaya ha afegit que l'EMD està buscant 'alternatives imaginatives' per evitar que les retallades acabin deixant en via morta aquests dos projectes emblemàtics per a Valldoreix.

El president accidental de l'EMD ha criticat que el decret del Govern espanyol tracti tots els ens locals per igual, quan la realitat és que hi ha administracions com la valldoreixenca que tenen nivells molt baixos d'endeutament. Per il·lustrar aquest punt, Gaya ha comparat Valldoreix amb Sant Cugat.

Joan Gaya

L'EMD té una capacitat d'endeutament molt superior a la mitjana dels ajuntaments, en canvi l'Ajuntament de Sant Cugat està molt endeutat.



En comptes de restringir el crèdit per igual a tots els ens locals, Gaya aposta perquè es limiti la capacitat legal d'endeutament per obligar a ajustar-se el cinturó a les administracions que hagin estirat més el braç que la màniga els últims anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.