ERC aposta per una Ronda Sud amb una part soterrada per complir amb la sentència del TSJC


  • Comparteix:

Eduard Pomar, a l'esquerra, i Raül Grangé, a la dreta, durant la roda de premsa

Eduard Pomar, a l'esquerra, i Raül Grangé, a la dreta, durant la roda de premsa

ERC es mostra partidària d'un traçat de la Ronda Sud que uneixi la plaça del Rotary i la rotonda del carrer Llaceres, a tocar del centre Borja, passant per darrera d'aquest centre i de l'escola Europa, amb una part del vial soterrat. La formació republicana creu que aquesta és la proposta que tindria menys impacte ambiental d'entre les que els ha presentat l'equip de govern per complir una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliga a definir el recorregut definitiu de la via.

ERC ha explicat aquest dimecres en roda de premsa que l'equip de govern ha presentat quatre propostes del traçat de la Ronda Sud arran d'una sentència del febrer del 2009 del TSJC, que obligava el consistori a anul·lar l'acord amb la Generalitat que qualificava de protecció especial la Torre Negra. El document, a més, instava l'Ajuntament a presentar un traçat definitiu i reconeixia que l'espai tenia valors per declarar-lo com a no urbanitzable ordinari.

Els republicans asseguren que les propostes de l'equip de govern són tres projectes nous i el que ja estava planificat en el PGM de 1976, tots ells passant pel límit de Torre Negra tot i amb diferents graus d'afectació. L'extinent d'alcalde de Medi Ambient i membre de la comissió de Torre Negra per ERC, Eduard Pomar, ha assegurat que l'equip de govern es decanta per dues propostes. La primera d'aquestes, segons ERC, passa per modificar el recorregut del torrent de Llaceres i l'altra salvaria el torrent amb la construcció de tres viaductes.

Eduard Pomar

De les propostes que plantejades, n'hi ha tres que tenen una afectació molt gran sobre Torre Negra i una que te una afectació menor.


Els republicans, de la seva banda, aposten per l'opció que consideren que té una menor afectació, ja que planteja una via que passa per terrenys privats que pertanyen a l'escola Europa i a Esade, i contempla més de 100 metres del traçat soterrat.

El portaveu d'ERC, Raül Grangé, ha subratllat dues condicions 'indispensables' per donar soport a qualsevol opció.

Raül Grangé

Se'ns presenten unes opcions sense tenir un Pla de Mobilitat. Nosaltres som molt sensibles amb la protecció de Torre Negra.





Els republicans creuen que la modificació del PGM, que ha de passar pel ple municipal, no es farà fins després de l'estiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.