Els Joves d'Esquerra Verda volen promoure la masoveria urbana a Sant Cugat


  • Comparteix:

Els Joves d'Esquerra Verda i Iniciativa per Catalunya volen fomentar la masoveria urbana com una alternativa per resoldre el problema de l'accés a l'habitatge dels joves santcugatencs. La secció jove dels ecosocialistes vol presentar una moció perquè l'Ajuntament es posicioni a favor d'aquesta pràctica.

Segons els Joves d'IC-V, la masoveria urbana s'ha aplicat amb èxit a poblacions com Premià i Vilassar de Mar, i és molt habitual en d'altres països, i especialment a Suïssa. Els ecosocialistes asseguren que a Sant Cugat hi ha cases abandonades, tal com han envidenciat les accions del col·lectiu "Som els que som". Carles Casanova, membre dels Joves d'IC-V, explica l'alternativa de la masoveria urbana davant les dificultats del jovent per accedir a un habitatge:

Carles Casanova

La masoveria urbana és una ocupació legal i regulada d'una casa deshabitada, i amb el consentiment del propietari.


En la majoria dels casos, aquest tipus d'ocupació té una durada limitada, i l'habitatge torna al seu propietari un cop l'han rehabilitat. Segons els ecosocialistes, Sant Cugat està mancada de polítiques com aquesta, i hi ha factors, com la precarietat laboral o l'encariment dels preus, que fan gairebé impossible que els joves s'emancipin:

Carles Casanova

Els preus de compra de l'habitatge s'han encarit molt; i la precarietat laboral fa pràcticament impossible llogar un pis


Els ecosocialistes proposen tres models diferents de Masoveria Urbana, amb una implicació major o menor de l'Ajuntament, però sempre amb la mediació d'un ens públic entre els joves i els propietaris de cases abandonades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.