Lluís Recoder: 'A Barcelona li falta visió metropolitana'


Temes relacionats

CiU presenta al Parlament 57 esmenes a la Llei de l'Àrea Metropolitana de Barcelona ( 6/mai/10)

ICV del Vallès Occidental demana flexibilitat en la limitació de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (23/abr/10)

Valldoreix i Bellaterra volen ser reconegudes en el projecte de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (25/feb/10)

Lluís Recoder: 'L'Àrea Metropolitana ajudarà als ajuntaments' ( 4/feb/10)

Lluís Recoder veu amb bons ulls l'Àrea Metropolitana com a organisme de gestió ( 3/feb/10)

Els partits, a favor de les lleis territorials aprovades pel govern ( 3/feb/10)

Llum verda del govern a la llei que recuperarà l'ens gestor de l'àrea metropolitana ( 3/feb/10)


  • Comparteix:

L'alcalde durant la seva intervenció

L'alcalde durant la seva intervenció

Lluís Recoder reivindica un òrgan de gestió de la futura Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) que estructuri el territori amb un model econòmic i polític que prioritzi infraestructures i estableixi l'urbanisme de la zona. L'alcalde ha participat en una taula rodona del congrés 'Cerdà postmetròpolis' en què ha criticat la manca de visió metropolitana de Barcelona i ha posat sobre la taula el repte de vertebrar el territori preservant la identitat de cada municipi i amb la cooperació entre totes les poblacions. La cita ha tingut lloc aquest divendres al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).

Lluís Recoder considera que l'àrea metropolitana requereix una estructura que actualment no té. Un dels elements claus en aquests fonaments que han de gestionar el territori, segons l'alcalde, és el model econòmic, enfocat a l'atracció de talent, la creativitat i la societat de la informació. Tot i això, el també dirigent de CiU creu que no es pot perdre el teixit industrial actual amb què compta el territori.

Recoder creu que aquesta estructura també requereix una governança ben definida per cobrir el dèficit polític que pateix. Per a l'alcalde, l'òrgan de govern metropolità ha de ser sobretot un ens de gestió més que no pas de color polític, és a dir, 'sense bandera ni himne'. Com a exemple per vertebrar el territori, l'alcalde ha anomenat la futura Llei de l'Àrea Metropolitana de Barcelona, que considera que està ben definida, a diferència de la Llei de Vegueries, que s'està tramitant al Parlament de Catalunya i que Recoder creu que té molts dubtes.

Lluís Recoder

La Llei de Vegueries crea molts dubtes i no els resol. Podem arribar a estructurar l'AMB i que Catalunya vagi a una altra velocitat.


L'objectiu del territori hauria de ser, ha explicat l'alcalde, 'anar tots a una', però preservant la identitat de cada municipi i prioritzant la generositat dels nuclis grans sobre els petits. En aquest sentit, Recoder ha fet una crida a la cooperació de Barcelona, a qui creu que li falta visió metropolitana.

Lluís Recoder

Qui no té visió metropolitana és la pròpia Barcelona. Cerdà no hagués posat l'estació del TGV a la Sagrera.


Un dels grans dèficits que l'alcalde ha posat sobre la taula és el de les infraestructures, amb la necessitat d'interconnexions que no siguin només radials cap a Barcelona.

Recoder també s'ha referit al buit que va deixar en el seu moment el Pla General Metropolità (PGM) en matèria urbanística. El fet que no hi hagi un òrgan de gestió urbanístic, ha dit l'alcalde, 'deixa orfes' molts municipis a l'hora de protegir les zones verdes.

Precisament, Recoder ha tornat a fer una crida a la declaració de Collserola com a parc natural, un pas 'necessari' a causa de la gran 'pressió humana' que pateix el pulmó de l'àrea metropolitana.

L'alcalde del Papiol, Albert Vilà, el de Tiana, Emili Muñoz, i el de Cornella, Antoni Balmón, també han participat a la cita.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.