L'equip de govern descarta que la Ronda Sud passi pels terrenys de l'Europa i el Centre Borja


Temes relacionats

ICV-EUiA proposa desprojectar la Ronda Sud (14/jun/10)

ERC aposta per una Ronda Sud amb una part soterrada per complir amb la sentència del TSJC (10/jun/10)

El TSJC anul·la l'acord per protegir Torre Negra, però avala que sigui sòl no urbanitzable (23/feb/09)


  • Comparteix:

Masia de Torre Negra

Masia de Torre Negra

L'equip de govern descarta un traçat de la Ronda Sud que obligui a canviar el planejament ja aprovat i per tant el seu pas per l'Escola Europa i pel Centre Borja. De moment, l'Ajuntament està treballant sobre quatre possibles traçats, per tal de donar compliment a una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que anul·lava l'especial protecció de Torre Negra, però que avalava la seva declaració com a sòl no urbanitzable ordinari. Amb la definició del traçat de la Ronda Sud, que està projectada des del 1976, l'Ajuntament espera encetar els darrers passos per protegir definitivament Torre Negra.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha explicat quin serà el criteri de l'equip de govern respecte el traçat de la Ronda Sud.

Lluís Recoder

L'aposta de l'equip de govern és aquella que tingui més possibilitats de donar compliment a la sentència. Qualsevol de les propostes que impliqui canviar el planejament la descartem.


De moment sobre la taula hi ha quatre possibilitats que estan treballant els equips tècnics de l'Ajuntament, totes elles passant pel límit de Torre Negra però amb diferents graus d'afectació. La més exterior planteja 100 metres de traçat soterrat i el seu pas per terrenys privats que pertanyen a l'escola Europa i a Esade. Altres dues, s'endinsen més en la zona de Torre Negra fins al torrent de Llaceres, tot i que una proposa modificar el recorregut del torrent i l'altra el salvaria amb la construcció de tres viaductes.

Recoder també ha subratllat que aquest traçat és necessari per tancar l'expedient de Torre Negra i protegir el sector definitivament.

Lluís Recoder

El pas de la Ronda és el mal menor per poder tancar l'expedient de Torre Negra. La proposta que aprovarem serà la més segura que ens diguin els tècnics.







Una vegada acordat el traçat haurà de ser el ple qui aprovi una modificació del PGM per incorporar la projecció d'aquesta via.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.