El PSC es decanta pel traçat de la Ronda Sud inclòs a les al·legacions de l'Ajuntament al PTM


Temes relacionats

L'equip de govern descarta que la Ronda Sud passi pels terrenys de l'Europa i el Centre Borja (14/jun/10)

ICV-EUiA proposa desprojectar la Ronda Sud (14/jun/10)

ERC aposta per una Ronda Sud amb una part soterrada per complir amb la sentència del TSJC (10/jun/10)

La Plataforma per a la Defensa de la Torre Negra creu que la sentència no permet la construcció immediata de l'espai (25/feb/09)

Mercè Conesa: 'L'alternativa a la Ronda Sud és un vial per cosir la ciutat per darrere del Centre Borja' (19/nov/08)


  • Comparteix:

Salvador Gausa durant la roda de premsa que ha tingut lloc aquest dimecres

Salvador Gausa durant la roda de premsa que ha tingut lloc aquest dimecres

El PSC s'inclina pel traçat de la Ronda Sud que no travessa la riera i que uneix la plaça del Rotary i la rotonda del carrer Llaceres, a tocar del centre Borja, passant per darrera d'aquest centre i de l'escola Europa, amb una part del vial soterrat. Els socialistes sostenen que el consistori ja va incloure aquest recorregut en les seves al·legacions al Pla Territorial Metropolità (PTM) i reclamen consens i diàleg al govern municipal per definir la infraestructura.

El PSC demana a l'equip de govern que prioritzi la defensa de l'interès general amb criteris mediambientals i paisatgístics a l'hora de definir la Ronda Sud. Els socialistes es decanten per l'opció que també prefereix ERC i que planteja una via que passa per terrenys privats que pertanyen a l'escola Europa i a Esade, i contempla més de 100 metres del traçat soterrat. Salvador Gausa és el portaveu del PSC.

Salvador Gausa

Volem aquest traçat per coherència, perquè és el que té menys impacte ambiental, té més cura del paisatge i marca el límit de la ciutat.


El PSC sosté que aquesta és l'opció 'més coherent amb l'actuació municipal' ja que el setembre de l'any passat, en el marc del debat del Pla Territorial Metropolità (PTM), l'Ajuntament va aprovar unes al·legacions al document que inclouen el traçat de la Ronda Sud que reivindiquen els socialistes. La formació afirma que, ara, l'equip de govern els ha manifestat en comissions informatives que prefereix l'opció que manté la riera on és i col·loca la Ronda Sud per sobre a través de ponts, i que descarta l'opció anterior per qüestions de naturalesa jurídica i de la propietat del sòl. El PSC qüestiona la 'falta de coherència' i la 'improvisació' en la planificació urbanística que creu que té el govern municipal.

Salvador Gausa

Nosaltres pensem que si fa vuit mesos aquests arguments no eren un impediment per presentar les al·legacions, o bé es va actuar improvisadament o bé prevalen els interessos de la propietat.


Els socialistes veuen la Ronda Sud com una solució necessària per alleugerir la pressió de mobilitat de la zona i creuen que es pot ajustar a les necessitats urbanes, és a dir, que es pot fer d'un carril per a cada sentit.

Una sentència del febrer del 2009 del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va obligar el consistori a anul·lar l'acord amb la Generalitat que qualificava de protecció especial la Torre Negra. L'acord, a més, insta l'Ajuntament a presentar un traçat definitiu de la Ronda Sud i reconeix que l'espai té valors per declarar-lo com a no urbanitzable ordinari.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.