Lluís Recoder: 'Madrid havia de tirar endavant la reforma laboral amb o sense consens'


  • Comparteix:

Lluís Recoder, en una imatge d'arxiu

Lluís Recoder, en una imatge d'arxiu

L'alcalde assegura que l'executiu espanyol tenia l'obligació de tirar endavant la reforma laboral amb consens o sense. Lluís Recoder recorda que Europa exigeix a Madrid aquesta reforma i considera que el govern espanyol 's'ha de mullar i fins i tot cremar-se', encara que no compti amb el suport dels sindicats ni dels empresaris. Un consell de ministres extraordinari ha aprovat aquest dimecres el decret de la reforma laboral, que s'ha de convalidar dimarts al Congrés i podria tirar endavant amb l'abstenció del PP.

L'alcalde creu que 'és lògic' que una reforma d'aquestes característiques no s'aprovi amb el vistiplau dels sindicats ni dels empresaris, i critica que el govern espanyol demanés a la patronal i als sindicats que es posessin d'acord. Lluís Recoder considera que Madrid ha de liderar i tirar endavant el document. Són declaracions a Cugat.cat.

Lluís Recoder

Qui governa s'ha de mullar i ha de decidir. Europa ens està demanant la reforma i el govern espanyol l'ha de fer amb o sense consens.


El decret de la reforma laboral aprovat aquest dimecres en el consell de ministres estableix que el Fons de Garantia Salarial pagarà vuit dies dels acomiadaments en tots els contractes indefinits, i no només en els de foment de l'ocupació, i el model austríac es dissenyarà a través de la tramitació d'un projecte de llei en el termini d'un any. La reforma permet rebaixar la indemnització per acomiadament a 20 dies si l'empresa té pèrdues i, segons el govern espanyol, incorpora ja alguns canvis suggerits en els contactes amb els grups parlamentaris.

La reforma laboral ha motivat la convocatòria d'una vaga general dels sindicats CCOO i UGT, que tindrà lloc el 29 de setembre.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.