L'escola Viaró busca avui al ple el primer pas per ampliar les seves instal·lacions


Temes relacionats

El ple concretarà la línia de protecció que hi ha entre la via del ferrocarril i les cases del Passeig de Valldoreix (20/jun/10)

Els santcugatencs podran aparcar gratuïtament al nou aparcament de Volpelleres fins a finals d'any (19/jun/10)

El Viaró ampliarà les seves instal·lacions amb un centre femení, usos esportius i un institut (18/jun/10)

Ajuntament i sindicats acorden la retallada de sous dels treballadors municipals (15/jun/10)


  • Comparteix:

El Viaró ampliarà les seves instal·lacions

El Viaró ampliarà les seves instal·lacions

L'escola Viaró obtindrà avui el primer tràmit del ple per ampliar les seves instal·lacions amb la construcció d'un centre per a nenes, infraestructures esportives, reformes a l'escola bressol, la creació d'un institut i l'oferta d'estudis universitaris. Els grups polítics debatran l'aprovació inicial dels plans especials de concreció d'usos i edificabilitat del centre que han de permetre les reformes. D'altra banda, el plenari atribuirà la gestió dels complexos Volpelleres i Mira-sol Centre a Promusa i aprovarà la retallada d'un 5% dels sous dels treballadors municipals. La ciutat també acordarà aquesta tarda concedir la medalla d'honor de Sant Cugat a títol pòstum a Baltasar Porcel.

El plenari municipal ha de donar llum verda a la incorporació de nous usos educatius a l'equipament de l'Escola Viaró, que ha de permetre l'ampliació del centre. Ho ha explicat la tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa.

Mercè Conesa

Atès que estem parlant d'una finca molt gran i que té un ús escolar, la propietat ens indica que vol seguir amb l'ús educatiu, per tant, no es transforma sinó que s'incorporen nous usos educatius.


L'escola està ubicada en dues parcel·les, uns espais on es rebaixarà el sostre edificable, passant dels 153.000 metres quadrats actuals als 120.000.

D'altra banda, la sessió ordinària del plenari atribuirà la gestió i comercialització dels equipaments de Volpelleres i Mira-sol Centre a la companyia municipal d'habitatge, Promusa. El concurs per trobar una empresa que invertís deu milions d'euros per fer-se càrrec de Mira-sol Centre va quedar desert i el consistori vol evitar el retard en l'entrada en funcionament dels equipaments. Promusa gestionarà els complexos fins que quedi palès el seu funcionament i es pugui convocar un nou concurs públic.

En un altre ordre de les coses, els grups municipals hauran d'aprovar la proposta de reducció dels sous dels treballadors municipals per donar compliment al decret de l'Estat espanyol que obliga els consistoris a reduir un 5% el pressupost per a salaris.

També haurà de passar el tràmit plenari la proposta de concessió de la medalla d'honor de Sant Cugat a títol pòstum a Baltasar Porcel, l'escriptor resident a Valldoreix desaparegut ara fa un any.

En l'àmbit de Territori, el ple donarà llum verda a l'acord al qual han arribat l'Ajuntament i l'empresa Tabasa relatiu a la cessió d'uns terrenys municipals per un aparcament de 173 places a l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) a Volpelleres. Tots els santcugatencs que tinguin matriculat el seu vehicle, cotxe o moto, a la ciutat podran aparcar de franc al nou pàrquing fins a finals d'any. A partir del 2011 s'aplicaran tarifes especials pels usuaris de FGC. Mercè Conesa ha explicat l'objectiu de la iniciativa.

Mercè Conesa

L'objectiu és que aquest aparcament funcioni lligat a l'estació de FGC perquè l'usuari el pugui utilitzar de manera més econòmica.


L'equip de govern, a més, portarà a aprovació una proposta per determinar la profunditat de la franja d'inedificabilitat del ferrocarril al seu pas pel passeig de Valldoreix, entre el passeig Can Brou i el carrer Beethoven. L'àrea de Territori vol ajustar la franja de protecció que hi ha entre les cases d'aquest carrer, que donen a la via del tren, i el ferrocarril.

El ple, que començarà a les set a la sala de plens, haurà de decidir si s'adhereix al Consorci d'Acció Social de Catalunya i si aprova el Reglament del futur Consell dels Infants. Una hora abans, en el mateix escenari, el Síndic de Greuges, Jaume Clavell, presentarà la memòria del segon semestre de l'any passat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.