Promusa gestionarà i comercialitzarà Volpelleres i Mira-sol centre


  • Comparteix:

Equipament de Mira-sol centre

Equipament de Mira-sol centre

Promusa s'encarregarà de la gestió i comercialització dels equipaments de Volpelleres i Mira-sol Centre. L'equip de govern ha donat llum verda a l'operació al ple al·legant que vol evitar el retard en l'entrada en funcionament de les noves centralitats, després que els concursos per trobar una empresa que invertís 16 milions d'euros per fer-se càrrec dels equipaments quedessin deserts. L'oposició posa en dubte que la funció de l'empresa municipal d'habitatge sigui gestionar mercats municipals i alerta del desviament del deute que suposa l'operació.

Tot i que l'equip de govern ha rebut peticions d'operadors d'autoservei per gestionar els supermercats dels nous equipaments, no ha estat així amb els futurs mercats. Per aquest motiu i per no retardar la posada en marxa de les noves centralitats, Promusa portarà a càrrec la gestió i comercialització dels espais fins que quedi palès el seu funcionament i es pugui convocar un nou concurs públic.

L'àrea de Comerç recorda que Promusa té experiència en el sector, ja que no només ha fet habitatge públic, i al·lega que ja compta amb prop d'un 30% de la gestió dels complexos. Escoltem el titular d'aquest àmbit, Josep Romero.

Josep Romero

Promusa és coneguda per la seva activitat amb l'habitatge públic, però també ha fet molts locals comercials i oficines.




El PSC, que ha votat en contra de la mesura, ha qüestionat que sigui Promusa qui s'hagi d'encarregar de la gestió dels equipaments i considera que amb l'operació es 'juga' amb el deute, que passa de l'Ajuntament a l'empresa municipal d'habitatge. Ho ha explicat el primer secretari de la formació, Ferran Villaseñor.

Ferran Villaseñor

El que fem és passar uns diners de l'Ajuntament a una societat anònima municipal. 16 milions a Promusa, i així no computa a l'Ajuntament.



ICV-EUiA, que també ha rebutjat l'operació, s'ha sumat a les crítiques socialistes i ha alertat que amb la proposta 's'hipoteca el futur de Promusa', tal com ha dit el seu president i portaveu, Joan Calderon.

Joan Calderon

No veiem clar que Promusa es faci càrrec dels mercats. Promusa ha de gestionar habitatge públic que és la seva feina, quan es va dedicar a urbanitzar carrers va anar com va anar.





ERC, que s'ha abstingut, ha avisat sobre el risc que pot comportar mesura. Raül Grangé és el portaveu republicà.

Raül Grangé

Com a grup de l'oposicició ens serà difícil tenir els mitjans de control i seguiment d'aquesta operació. Tot i que no ens sembla malament.







L'equip de govern ha aprovat l'operació, amb els vots socialistes i ecosocialistes en contra, i l'abstenció d'ERC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.