Romeva proposa una Catalunya independent en una Europa federal


  • Comparteix:

Raül Romeva (Font: Vilaweb.cat)

Raül Romeva (Font: Vilaweb.cat)

L'eurodiputat santcugatenc Raül Romeva, d'ICV, ha publicat una carta al seu bloc en què es dirigeix 'als amics i amigues d'Espanya' per demanar-los respecte cap als catalans i les seves decisions. Arran de la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut, Romeva diu que ara és moment d'apostar 'per uns altres federalismes' i proposa una Europa federal on l'ens a federar sigui Catalunya, 'i no necessàriament formant part d'un Estat espanyol que ni la vol ni la respecta ni tampoc no la representa'.

L'eurodiputat santcugatenc recorda que va votar a favor de la independència en les consultes populars i diu que si avui hi hagués un referèndum oficial faria el mateix.

Romeva es dirigeix als espanyols per explicar-los que la sentència del Tribunal Constitucional 'suposa un punt d'inflexió sense precedents', que 'determinarà un abans i un després de la relació amb el conjunt de l'estat espanyol'. Així, troba que la situació actual obliga molta gent 'a reconduir les bases' del diàleg i diu que fa temps que es va superar 'el punt de no retorn', cosa que representa 'una clara crisi d'estat'.

L'eurodiputat es declara decebut amb 'el PP més ranci i irresponsable que mai hem conegut' i també amb el PSOE, 'que ha preferit competir amb el PP alimentant el sentiment anti-català en comptes d'alimentar i promoure els beneficis de construir un estat vertaderament plurinacional'. Davant d'aquestes posicions i de la sentència del Tribunal Constitucional, aposta per una Catalunya federada amb Europa i al marge de l'Estat espanyol.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.