La retallada de l'Estat deixa en suspens cinc promocions de lloguer protegit a Sant Cugat


Temes relacionats

72 santcugatencs ja estan més a prop d'aconseguir un pis de Promusa ( 8/jul/10)

Promusa i Banc Santander volen construir habitatge públic a sòl privat (19/jul/09)


  • Comparteix:

Pisos de Promusa al carrer de Benet Cortada

Pisos de Promusa al carrer de Benet Cortada

Quatre promocions de lloguer protegit de Promusa i una del Banc Santander han quedat en suspens a causa de la congelació de les subvencions a la construcció d'habitatges de lloguer per part del govern espanyol. La Generalitat ha comunicat a l'Ajuntament que la inversió prevista no està garantida i ara l'equip de govern està buscant vies alternatives per salvar les promocions. La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, considera molt greu aquesta retallada, que afecta una despesa social prioritària i penalitza l'aposta pel lloguer que es fa a Catalunya.

Les quatre promocions de Promusa afectades, que sumen un total de 208 pisos de lloguer, es troben al Camí de la Creu amb Francesc Macià, Jeroni de Pujades i Verge de Montserrat. A més, també queden en suspens els 120 pisos de lloguer que el Banc Santander havia de construir, a través de la filial Altamira, al sector de Can Mates.

La congelació de les subvencions al lloguer per part del govern espanyol posarà en perill totes les promocions futures de lloguer protegit, tant dels promotors públics com dels privats, i afectarà molt especialment Catalunya, ja que la retallada penalitza les comunitats que aposten més pel lloguer, i que a partir d'ara no podran superar el contingent de subvencions que tenien adjudicat, tot i que la resta de comunitats no l'exhaureixin. A la pràctica, això pot provocar que dels 6.000 pisos de lloguer protegit que es podrien construir enguany a Catalunya només uns 800 siguin una realitat.

Ho ha denunciat en roda de premsa la tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa.

Mercè Conesa

El tancament d'aixeta frena absolutament l'habitatge de lloguer només a Catalunya, perquè a la resta de comunitats no els afecta.


Per fer front a aquesta situació, l'equip de govern està buscant vies de finançament alternatives per salvar les promocions amenaçades. La primera opció passa perquè Promusa demani un crèdit per mantenir la inversió prevista fins que es desbloquegin les subvencions estatals. La segona opció, que el govern municipal veu poc convenient però possiblement inevitable, consisteix en canviar algunes de les promocions amenaçades a venda.

El gerent de Promusa, Lluís Hosta, s'ha mostrat vehement en el rebuig a la congelació del govern espanyol, que veu com una agressió des del punt de vista social i contraproduent des del punt de vista econòmic.

Lluís Hosta

Tancar l'aixeta de l'habitatge és tancar un procés econòmic que genera ingressos i activitat. És del gènere idiota.




La tinenta d'alcalde de Territori ha anunciat la convocatòria, al setembre, d'un consell d'administració de Promusa per avaluar la situació i aprovar possibles solucions per blindar les promocions previstes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.