Conesa: 'El govern espanyol està aplicant retallades socials sense criteri'


Temes relacionats

La retallada de l'Estat deixa en suspens cinc promocions de lloguer protegit a Sant Cugat (10/jul/10)

L'equip de govern insta la Generalitat a prioritzar el parvulari de l'escola Catalunya (10/jul/10)


  • Comparteix:

Les retallades afecten directament a les promocions públiques de lloguer

Les retallades afecten directament a les promocions públiques de lloguer

La tinenta d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha lamentat la falta de criteri dels governs espanyol i català en l'aplicació de les retallades pressupostàries per fer front a la crisi econòmica i la disminució dels ingressos de les administracions. Conesa creu que la reducció del pressupost en àmbits com l'educació i l'habitatge afecta el cor de les polítiques socials i adverteix que això també obligarà els ajuntaments a reduir serveis.

Tot i reconèixer que algunes retallades són necessàries, Conesa ha lamentat que s'apliquin en àmbits tant prioritaris com l'habitatge i l'educació.

Mercè Conesa

S'han hagut de prendre mesures que no agraden a ningú, però s'haurien de fer d'altres que no afectin àmbits tan fonamentals com l'educació i l'habitatge.









Exemple d'això, ha dit Conesa, és la congelació de les subvencions a la construcció d'habitatges de lloguer per part del govern espanyol. Això no només resenteix el sector de la construcció i l'ocupació que genera, sinó que afecta directament els ingressos municipals. En el cas de Sant Cugat, la mesura obligarà a deixar en suspens quatre promocions de lloguer protegit de Promusa i una del Banc Santander. A més, les retallades en despesa pública de la Generalitat endarreriran les obres de remodelació del parvulari de l'escola Catalunya i deixen sense calendari el trasllat de l'institut Leonardo da Vinci a un nou centre a Volpelleres.

La tinenta d'alcalde de Territori ha advertit que la situació obligarà els ajuntaments a eliminar alguns dels serveis que presten, però que no són pròpiament competència seva.

Mercè Conesa

Els ajuntament s'hauran de replantejar alguns serveis. La millor qualitat estarà en les competències dels ajuntaments.





A més, Conesa ha avançat que el pressupost del 2011 patirà encara més les retallades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.