Sant Cugat s'uneix a la marxa contra la retallada de l'Estatut amb una resposta massiva i unitària


  • Comparteix:

La manifestació ha col·lapsat el centre de Barcelona

La manifestació ha col·lapsat el centre de Barcelona

Massiva presència santcugatenca a la manifestació de Barcelona contra la retallada de l'Estatut dictada pel Tribunal Constitucional (TC). La convocatòria ha aconseguit el seu objectiu i de manera unitària, els representants polítics i socials de Sant Cugat han coincidit en destacar el punt d'inflexió que suposa el 10 de juliol. Els polítics municipals i els representants socials, tot i tenir horitzons diferents pel país, han reivindicat la dignitat del poble català i s'han mostrat ferms a l'hora de mantenir els punts que contemplava l'Estatut refrendat. Mira aquest reportatge a Cugat tv

Les interpretacions sobre la contundent resposta dels ciutadans han estat diverses, però totes coincideixen en destacar el 10 de juliol com una data històrica pel futur de Catalunya.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha assegurat que l'acte tindrà continuïtat i servirà per donar un contundent toc d'atenció a l'Estat espanyol.

Lluís Recoder

Que el crit unànim de Som una nació no s'acabi aquí i que els diferents àmbits de l'Estat espanyol entenguin que Catalunya diu que amb aquesta Espanya no ens entendrem.



L'estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) ha acollit durant les hores prèvies a la cita un degoteig constant de santcugatencs que enarboraven senyeres, estelades i altres símbols catalans. Al llarg del recorregut de la manifestació barcelonina també s'han distingit diversos grups de santcugatencs que s'han sumat a aquesta protesta en rebuig a la sentència del TC i en favor de la defensa de l'Estatut i l'autogovern dels catalans.

De la seva banda, els representants polítics municipals han valorat així la manifestació.

Polítics

Unitat i la consciència que l'encaix amb l'Estat espanyol no funciona. / A partir d'avui alguna cosa passarà. / Suposa un abans i un després, quan el poble surt al carrer se l'ha d'escoltar.


La convocatòria, liderada per Òmnium Cultural, ha comptat amb una forta presència santcugatenca. Alguns dels representants socials locals i santcugatencs a títol personal han subratllat la importància de la cita per a Catalunya.

Santcugatencs

Ens correspon com a ciutadans catalans i encetem una nova estapa lligada al sobiranisme. / Reivindicar els nostres drets. / Ens hem de defensar. / Hem de dir prou i ho hem de dir tots junts.



La manifestació, que ha sortit més tard del previst per la gran aglomeració d'assistents, ha començat a la cruïlla entre Aragó i el passeig de Gràcia fins a la plaça Tetuan. La marxa ha col·lapsat el centre de Barcelona en resposta a la retallada de l'Estatut dictada pel Tribunal Constitucional. Sota el lema 'Som una nació. Nosaltres decidim', la manifestació ha aplegat més d'1.100.000 catalans, segons la Guàrdia Urbana de Barcelona, i més d'un milió i mig de seguidors, segons Òmnium Cultural.

També s'han realitzat concentracions a Mallorca, Euskadi, Berlín, Nova York, Quito, Buenos Aires, Caracas, Londres, Edimburg i Dublín, organitzades per les comunitats catalanes residents en aquests indrets.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.