Els santcugatencs responen massivament i de manera unitària a la retallada de l'Estatut dictada pel TC


  • Comparteix:

Capçalera i lema de la manifestació

Capçalera i lema de la manifestació

Massiva presència santcugatenca a la manifestació de Barcelona contra la retallada de l'Estatut dictada pel Tribunal Constitucional (TC). La convocatòria ha aconseguit el seu objectiu i de manera unitària els representants polítics i socials de Sant Cugat han coincidit en destacar el punt d'inflexió que suposa el 10 de juliol.

Les interpretacions sobre la contundent resposta dels ciutadans han estat diverses, però totes coincideixen en destacar el 10 de juliol com una data històrica pel futur de Catalunya.

Molts dels santcugatencs han optat pel tren per desplaçar-se fins a Barcelona. L'estació dels Ferrocarrils de la Generalitat ha estat testimoni del degoteig constant de santcugatencs que han decidit sumar-se a la manifestació contra la sentència del Tribunal Constitucional (TC). Des de primera hora de la tarda, la plaça de Lluís Millet ha aplegat centenars de santcugatencs preparats per protagonitzar una de les cites històriques per a Catalunya, segons coincideixen els participants preguntats per Cugat.cat. La convocatòria ha aplegat des de veïns a títol personal, entitats locals fins a bona part dels representants polítics.

Alguns dels santcugatencs han explicat els motius de la seva participació a la manifestació.

Santcugatencs

Ens correspon com a ciutadans catalans i encetem una nova estapa lligada al sobiranisme. / Reivindicar els nostres drets. / Ens hem de defensar. / Hem de dir prou i ho hem de dir tots junts.


La manifestació, que ha sortit a les sis de la tarda de la cruïlla entre la Diagonal i el passeig de Gràcia, ha col·lapsat el centre de Barcelona en resposta a la retallada de l'Estatut dictada pel Tribunal Constitucional. Sota el lema 'Som una nació. Nosaltres decidim', la manifestació ha aplegat més d'1.100.000 catalans, segons la Guàrdia Urbana de Barcelona, en rebuig a la sentència del TC i en favor de la defensa de l'Estatut i l'autogovern dels catalans.

També s'han realitzat concentracions a Mallorca, Euskadi, Berlín, Nova York, Quito, Buenos Aires, Caracas, Londres, Edimburg i Dublín, organitzades per les comunitats catalanes residents en aquests indrets.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.