Els grups municipals que rebutgen la retallada de l'Estatut confien en mantenir la unitat, tot i la proximitat de les eleccions


  • Comparteix:

Capçalera de la manifestació de dissabte 10 de Juliol

Capçalera de la manifestació de dissabte 10 de Juliol

Els grups polítics municipals, tret del PP, aposten per mantenir la unitat com a millor defensa de Catalunya davant l'Estat espanyol. Les seccions locals amb representació al consistori s'han mostrat convençudes què els partits aconseguiran mantenir aquest missatge, evidenciat durant la manifestació del 10 de juliol, tot i la proximitat amb les eleccions al Parlament. De fet, coincideixen en què seran aquests comicis els que marcaran el futur del país. El PP, de la seva banda, aposta per desenvolupar l'Estatut interpretat pel Tribunal Constitucional (TC).

El president local de CDC, Jordi Puigneró, diu que es el moment de defensar el dret de decidir i confia en la unitat que els partits han fet palesa durant la manifestació contra la sentència del TC sobre l'Estatut.

Jordi Puigneró

Hem d'intentar que la unitat es pugui demostrar en el Parlament i en el Congrés espanyol.




El portaveu del PSC, Salvador Gausa, creu que els partits aconseguiran mantenir la unitat, tot i la proximitat amb les eleccions al Parlament, ja que Catalunya, diu, 'viu moments difícils'. Tot i així, Gausa és conscient que aquesta postura provocarà 'tensions' amb el PSOE.

Salvador Gausa

Aquesta unitat provocarà tensions amb el PSOE i altres partits, però no s'arribarà al trencament perquè sinó no hi haurà Estatut.


En el cas d'ICV-EUiA, Catalunya necessita alguns passos previs i rebutja la possibilitat de proposar un referèndum 'amb l'escalfor' del moment que viu el país. El portaveu dels ecosocialistes, Joan Calderon, opta per mantenir la unitat dels partits com a única resposta davant l'Estat espanyol i els ciutadans.

Joan Calderon

El primer és canviar la Constitució, després refer els lligams amb el govern central i si no funciona buscar altres possibilitats.


Per la seva banda, el portaveu en funcions d'ERC, Toni Ramon, veu en la proximitat amb la convocatòria electoral una oportunitat per obligar els partits a definir el futur que volen per a Catalunya, que en el cas dels republicans només passa per la independència.

Toni Ramon

Després que un milió i mig de persones es manifestin amb consignes majoritàriament independentistes el que queda es que els partits es defineixin.


El PP, que no va assistir a la convocatòria de dissabte, assegura que la seva formació és l'única que treballa per a Catalunya. La portaveu del PP, Berta Rodríguez, ha instat els grups polítics a desenvolupar l'Estatut interpretat pel Tribunal Constitucional i deixar-se de 'cortines de fum'.

Berta Rodríguez

Segons quins dirigents com Montilla i Mas estan fent cortines de fum per tapar les seves vergonyes com el cas Palau.



Els partits que han mostrat el seu rebuig a la retallada de l'Estatut coincideixen en veure la manifestació del 10 de juliol com un punt d'inflexió per a Catalunya.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.