La CUP vol que Sant Cugat es declari ciutat 'moralment exclosa de la Constitució'


  • Comparteix:

La CUP proposa l'exclusió moral de la Constitució

La CUP proposa l'exclusió moral de la Constitució

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) considera que la sentència del Tribunal Constitucional (TC) ha marcat el sostre de l'autogovern català i és per això que proposen una moció per declarar Sant Cugat ciutat 'moralment exclosa de la Constitució espanyola'. La intenció de la formació és fer arribar la proposta al ple municipal i que alguna formació política amb representació al consistori la faci seva per sotmetre-la a votació. Port de la Selva, Vilafranca del Penedès, Sant Pere de Torelló, Tarrés, Montesquiu i Vic són els municipis que ja s'han declarat moralment exclosos del marc constitucional.

La CUP vol fer arribar al ple municipal d'aquest mes una proposta de moció perquè Sant Cugat es declari 'moralment exclosa de la Constitució'. Sis poblacions catalanes ja han adoptat aquesta declaració a través de votacions plenàries. A la nostra ciutat, la CUP no compta amb representació al consistori i és per això que els independentistes esperen que alguna formació política la faci seva i per tant pugui ser votada en el ple.

El membre de la CUP Ignasi Bea ha explicat a Cugat.cat els procés que seguirà la proposta.

Ignasi Bea

Algú ha d'agafar la moció. Nosaltres la presentarem i esperarem a veure com evoluciona la proposta.



Port de la Selva, Vilafranca del Penedès, Sant Pere de Torelló, Tarrés, Montesquiu i Vic són els municipis que ja han adoptat aquesta declaració. En aquestes poblacions han estat regidors de la CUP, d'ERC o formacions vinculades als republicans qui han presentat la proposta. CiU ha donat suport a aquesta iniciativa als ajuntaments de Vilafranca, Sant Pere de Torelló i també a Vic. En el cas de Port de la Selva, la proposta ha sorgit del mateix equip de govern, format per regidors de CiU. De la seva banda, el PSC ha donat suport a la moció a l'Ajuntament de Montesquiu i al de Port de la Selva i s'hi ha oposat al consistori de la capital del Penedès. En aquest municipi sí ha donat suport ICV-EUiA com també ho ha fet a Vic.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.