El tanatori comptarà amb una sala multiconfessional a l'abril


  • Comparteix:

Façana principal del tanatori

Façana principal del tanatori

L'Ajuntament ha donat llum verda a la construcció d'una sala multiconfessional al tanatori municipal, que permetrà acollir celebracions laiques i de diverses religions. Segons l'equip de govern, les obres podrien començar al setembre i allargar-se vuit mesos, fins l'abril de l'any que ve. Els costos de construcció, valorats en mig milió d'euros, aniran a càrrec de l'empresa concessionària de l'equipament municipal, Montserrat Trullols S.A. La proposta s'ha aprovat al ple d'aquest dilluns per unanimitat.

La tinenta d'alcalde de Serveis Urbans, Cristina Paraira, ha augurat que l'obra estarà acabada en vuit mesos.

Cristina Paraira

En definitiva el que fem és donar el tret de sortida a la construcció d'aquesta nova sala que estarà enllestida en vuit mesos.



Tots els grups polítics han coincidit a afirmar que la construcció de la sala multiconfessional era una obra necessària i que calia cobrir aquesta mancança. El portaveu d'ICV-EUiA, Xavier Boix, ha recordat que fa més de quatre anys que els ecosocialistes ho reclamaven, i ha acusat el tinent d'alcalde de Presidència, Joan Recasens, de manca de voluntat.

Xavier Boix

Les gestions crec que no eren tan complicades. L'equip de govern ha trigat més de quatre anys en posar en marxa el projecte.


De la seva banda, Recasens ha assegurat que fa uns anys no hi havia demanda d'aquesta sala que justifiqués la inversió de l'empresa concessionària, Montserrat Trullols S.A. Recasens ha recordat que els santcugatencs podien utilitzar l'espai del Capio Hospital General de Catalunya (HGC) i que en poblacions pròximes a Sant Cugat aquestes sales eren poc usades.

De la seva banda, Paraira ha indicat que el consistori té previst augmentar la zona d'aparcament ja que, a banda de l'augment previsible d'afluència de santcugatencs al tanatori, la construcció de l'espai es farà sobre l'actual zona de pàrquing.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Cal aclarir que la nova sala no esdevé multiconfessional, sinó "polivalent" per a diversos tipus de cerimònia. S'ha d'especificar i ser sensibles, tal i com va esmentar el nostre Grup Municipal, que va fer aquest aclariment en el ple municipal, ja que hi ha moltes persones que no es regeixen per cap confessió i que volen tenir una cerimòmia laica de despedida. Pere Soler Sec. de Política Municipal PSC - Sant Cugat del Vallès

PERE SOLER. Enviat el 21/jul/10


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.