La Coordinadora Nacional de les Consultes demana que no s'utilitzi la iniciativa per finalitats electorals

Una noia votant el 13 de desembre a la consulta per la independència a Sant Cugat

Política

Publicat el 28/jul/10 per Àgata Guinó

La Comissió Gestora de la Permanent de la Coordinadora Nacional de les Consultes, que compta amb representació santcugatenca, demana que ningú no s'apropiï del moviment de les Consultes amb finalitats polítiques. Des del plenari de les consultes sobiranistes es constituirà una Permanent, que serà l'òrgan major d'organització, per posar ordre al funcionament de les consultes i per definir les funcions de cada membre. El plenari decidirà si dóna suport polític, o no, a alguna candidatura.

El moviment de les consultes no ha pres cap decisió sobre si donar o no suport a cap candidatura política de cara a les eleccions al Parlament de Catalunya, per això, des de la Comissió Gestora es demana que ningú no utilitzi el Moviment amb intencions electorals, ja que ningú no té la potestat per fer-ho.

Ho explica el membre de la Comissió Gestora, el santcugatenc Joan Contijoch.

Joan Contijoch

Ningú no pot parlar en nom del Moviment de les Consultes fins que el plenari no atribueixi les funcions.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La Permanent es constituirà a mitjans de setembre i el reglament estableix que tindrà representants de totes les comarques que han fet o faran la consulta sobre la independència. S'està estudiant quina representació tindran les comarques amb més població, que podran tenir a més de la representació comarcal diversos representants dels diferents municipis. Aquest seria el cas del Vallès Occidental.