PSC, ERC i ICV confien que la Llei de Vegueries modernitzarà l'administració


  • Comparteix:

Hi haurà set vegueries a Catalunya

Hi haurà set vegueries a Catalunya

PSC, ERC i ICV-EUiA asseguren que la Llei de Vegueries, que s'ha aprovat aquest dimarts a la tarda al Parlament, modernitzarà l'administració i la farà més fàcil i còmoda. CiU, de la seva banda, apunta que la llei és molt important i necessària, però que el tripartit l'ha feta malament i sense el consens del territori, 'obrint ferides'. El PP valora negativament la llei ja que, segons diuen, crearà més problemes sense justificar la nova ordenació territorial.

Amb la nova llei, aprovada aquest dimarts a la tarda al Parlament amb 68 vots a favor i 64 en contra, Catalunya es dividiria territorialment en set vegueries: Camp de Tarragona, Terres de l'Ebre, Catalunya Central, Girona, Barcelona, Lleida, Alt Pirineu i Aran. Sant Cugat formaria part de la de Barcelona.

La divisió territorial, segons el portaveu del PSC, Salvador Gausa, simplificaria l'administració i la faria més senzilla i còmoda pels ciutadans. Ho ha explicat a Cugat.cat.

Salvador Gausa

La llei farà que les tasques administratives siguin més modernes, fàcils i còmodes.



Per ERC, la llei suposarà un guany en quan a les relacions administratives i en la planificació de cada territori. Tot i això, el portaveu republicà, Raül Grangé, ha admès que és un projecte que xoca amb la mentalitat espanyola, i que la sentència sobre l'Estatut pot deixar a l'aire la llei.

Raül Grangé

Per a nosaltres és una llei molt important. Suposarà un guany i una millora administrativa.


El portaveu d'ICV, Joan Calderon, ha celebrat que per fi la Llei de Vegueries hagi arribat al Parlament. Pels ecosocialistes, les vegueries permetrien apropar l'administració a la ciutadania.

Joan Calderon

Permetrà una administració més racional, l'aproparà a la ciutadania.


Pel copresident de CiU de la ciutat, Jordi Puigneró, el tripartit no ha sabut trobar el consens del territori per elaborar la llei, 'obrint ferides'. Per CiU, la llei no s'adequa al que hauria de ser la divisió territorial de Catalunya.

Jordi Puigneró

Havia de ser una llei important, però finalment el tripartit no ha l'ha fet bé i ha 'obert ferides' al territori.


El PP, de la seva banda, defensa que la feina dels polítics és resoldre els problemes de la ciutadania, cosa que no fa aquesta llei. Segons el president del PP de Sant Cugat, Jordi Carreras, 'la Llei de Vegueries crearà més problemes dels existents'. A més, ha apuntat, per elaborar la llei s'han omès normes jurídiques que marca la Constitució.

Jordi Carreras

Aquesta divisió territorial no respon a cap necessitat real. És injustificada.



La sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut deixa la llei en una situació de provisionalitat davant la possibilitat que algú presenti un recurs d'inconstitucionalitat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.