L'EMD de Valldoreix celebra la constitució de la nova EMD de la Serra d'Almos

Seu de l'EMD de Valldoreix

Política

Publicat el 28/jul/10 per Empar Baños

L'EMD de Valldoreix i l'Agrupació d'EMD de Catalunya (AEMDEC) s'han mostrat satisfetes després de conèixer l'aprovació unànime de l'expedient de constitució de la nova EMD de la Serra d'Almos per part de la comissió de Delimitació Territorial de Catalunya. La de la Serra d'Almos serà la primera Entitat Municipal Descentralitzada que es constituirà a la comarca de la Ribera d'Ebre.

L'EMD de Valldoreix i l'AEMDEC, a través de la presidenta de les dues entitats, Montserrat Turu, es feliciten per l'aprovació de l'expedient que, un cop superats tots els tràmits, constituirà la nova EMD de la Serra d'Almos.

Ara, cal esperar l'informe de la comissió jurídica assessora i la posterior ratificació del govern de la Generalitat. Un cop constituïda, l'EMD de la Serra d'Almos gestionarà un pressupost de 200.000 euros.

Situada a uns sis quilòmetres de Tivissa, la futura EMD té una població d'aproximadament 300 habitants. La seva creació, un dels objectius del govern de CiU del municipi tivissenc, va ser aprovada de manera unànime al plenari municipal celebrat el 30 de setembre de 2009.

A la creació de l'EMD de la Serra d'Almo la segueixen tres més. Bítem i Campredó (Tortosa), així com Baldomà (Artesa de Segre), ja han iniciat els expedients per convertir-se en EMD. D'aquesta manera, el mapa de les EMD s'ampliarà fins a un total de 62 a tota Catalunya.