El pacte de govern entre CIU i ERC atorga dues tinències d'alcaldia als republicans


  • Comparteix:

Lluís Recoder i Eduard Pomar segellaven el pacte amb la tradicional apretada de mans.

Lluís Recoder i Eduard Pomar segellaven el pacte amb la tradicional apretada de mans.

CIU i ERC han segellat finalment el pacte de govern que atorga als republicans dues de les sis tinències d'alcaldia. El pacte satisfà les dues formacions que han destacat que l'acord, entre dues forces nacionalistes, permet garantir un govern sòlid i estable. Esquerra es reserva una nova àrea d'Afers Interdepartamentals que permet als republicans codecidir en les àrees on no tenen responsabilitats directes de govern.

Han hagut de passar quasi 8 setmanes perquè Convergència i Unió i Esquerra Republicana presentessin formalment l'acord de govern i és que segons han admès les dues formacions, les negociacions han estat llargues, - encara que no difícils-, amb la voluntat de presentar a la ciutadania un pacte molt ben lligat i sòlid que permeti tirar endavant de manera estable l'acció de govern fins el 2007.

Esquerra Republicana obté, finalment, dues tinències d'alcaldia. Per expressa voluntat dels republicans, es queden aquelles àrees en què van basar la seva campanya electoral com són Medi Ambient i Polítiques Socials. A més, es crea una àrea d'Afers Interdepartamentals que, com explica el seu responsable i nou tinent d'alcalde, Eduard Pomar, permetrà a Esquerra cogestionar els àmbits on no tenen un regidor:

Eduard Pomar

Això permetrà a ERC tenir accés i control a les diferents àrees del govern municipal.


L'alcalde, per la seva banda, creu que el pacte satisfà les aspiracions de les dues formacions i dóna l'estabilitat necessària per tirar endavant el programa de govern. Lluís Recoder s'ha mostrat especialment satisfet perquè Sant Cugat tingui un govern de signe nacionalista i ha anunciat que es treballarà per la reconstrucció nacional a partir de l'acció de govern:

Lluís Recoder

Al capdavant de la ciutat hi haurà un govern que tindrà com a prioritat el país i traslladat a la ciutat vol dir que impregnarà l'acció de govern de l'esforça per la reconstrucció nacional.


La quarta tinència d'alcaldia , que agrupa Polítiques Socials i Joventut, la dirigirà Toni Ramon. D'ella en dependrà una regidoria delegada de Polítiques Sanitàries que assumeix el també republicà Enric Tomàs.

Tant Esquerra com Convergència i Unió s'han mostrat conciliadors amb el fet que els republicans governin amb les esquerres a Valldoreix i alhora amb la federació nacionalista a Sant Cugat. Mentre que l'alcalde ha ofert la seva col·laboració institucional, sense negar les discrepàncies polítiques lògiques amb una EMD de diferent color polític, ERC creu que si es respecta l'autonomia de l'EMD no tenen per què sorgir problemes entre les dues administracions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.