El nou equip de govern abaixa les contribucions especials del 85 al 80% pels veïns dels districtes


  • Comparteix:

Moment de la formalització del pacte entre CIU i ERC.

Moment de la formalització del pacte entre CIU i ERC.

El cost que paguen els veïns per la urbanització dels districtes s'abaixa del 85 al 80%. És una de les primeres decisions del nou equip de govern format per Convergència i Unió i Esquerra Republicana. La mesura, amb caràcter retroactiu, inclou una pròrroga fins a dos anys en els terminis de pagament per les famílies amb dificultats econòmiques.

Amb aquesta rebaixa en el 5% dels costos que han de pagar els veïns, el nou equip de govern fa marxa enrere en la desició presa en l'anterior mandat que havia incrementat del 76 fins al 85 els percentatges per la urbanització dels districtes

Recordem que aquest increment va provocar que veïns d'alguns sectors de Mira-sol i de la Floresta s'alcessin en peu de guerra per considerar un greuge comparatiu que els veïns que més havien hagut d'esperar perquè els esfaltessin els carrers haguessin, a més, de pagar més. Es van presentar diversos contenciosos administratius i fins i tot una denúncia al Síndic de Greuges.

Ara, es modifiquen les proporcions a pagar entre veïns i Ajuntament. L'alcalde ha anunciat que la mesura tindrà caràcter retroactiu i, per tant, es retornaran els pagaments ja efectuats

Lluís Recoder

Qualsevol millora ha de tenir efectes retroactius


Els partits d'esquerra, per la seva banda, creuen que la mesura es queda curta i no entenen com Esquerra ha pogut cedir en aquesta aspecte quan una de les propostes del seu progaram electoral era retornar al 76% el cost pels veïns. Escoltem Jordi Menéndez, pel PSC, i Xavier Boix, per Iniciativa:

Jordi Menéndez/Xavier Boix

Esquerra decep quan cedeix en la reivindicació de tornar al percentatge del 76%.


L'equip de govern també ha anunciat que es contemplaran totes les vies possibles per tal d'abaratir els costos d'urbanització. Un dels compromisos de la campanya de Convergència i Unió és tenir els districtes urbanitzats en dos anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.