El Quart Cinturó entre Terrassa i Granollers surt a informació pública


Temes relacionats

Recoder: 'Tenim l'únic govern d'Europa que presumeix de les carreteres que no fa' (26/feb/10)

L'Ajuntament demana al govern que es posi les piles amb el Quart Cinturó (17/nov/09)


  • Comparteix:

Obres del Quart Cinturó, en execució

Obres del Quart Cinturó, en execució

El Ministeri de Foment ha tret aquest divendres a informació pública el tancament de l'autovia B-40, l'antic Quart Cinturó, en el tram entre Terrassa i Granollers. L'alternativa de traçat, coneguda com la Ronda del Vallès, compta amb un pressupost inicial de 387 milions d'euros i segons els seus impulsors descongestionarà l'AP-7 i la B-30. Ara s'obre el procés per presentar al·legacions al projecte.

Amb la licitació d'aquesta obra, Foment pretén completar els trams entre Olesa de Montserrat i Viladecavalls, en execució, i entre Abrera i Terrassa, que es va inaugurar el passat 29 de juny.

Segons Foment, la B-40 permetrà canalitzar el trànsit de llarg recorregut entre Abrera i Granollers, descongestionant l'AP-7 i el seu lateral, la B-30, que passen per Sant Cugat. Pel govern espanyol, la infraestructura millorarà l'accessibilitat i la intercomunicació entre els municipis del Vallès.

L'alternativa proposada per Foment és l'anomenada 13, de gairebé 35 quilòmetres, amb 19 viaductes, set falsos túnels, dos túnels naturals, 23 passos superiors i 35 passos inferiors. Serà una autovia d'entre dos i tres carrils per sentit.

A finals de l'any passat, l'Ajuntament es va sumar als sectors que demanaven una execució 'immediata' d'aquesta infraestructura. La demanda, aprovada al ple municipal, va comptar amb els vots de CiU i el PP, mentre que el PSC, ICV-EUiA i ERC van qualificar la moció d'electoralista i van defensar el Pacte Nacional per a les Infraestructures.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.