Lluís Recoder: 'Si Ikea no ve a la ciutat és perquè l'Incasòl no ha complert amb els seus compromisos'

Lluís Recoder, en una imatge d'arxiu

Política

Publicat el 13/ago/10 per Anna Bernadó

L'alcalde considera 'ridícules' les declaracions del primer secretari del PSC, Ferran Villaseñor, en les quals acusa l'equip de govern de 'manca de lideratge' a l'hora de negociar la implantació d'Ikea a Sant Cugat. Lluís Recoder, assegura que si la cadena sueca no s'instal·larà a la ciutat és perquè l'Institut Català del Sòl (Incasòl) no ha estat capaç d'efectuar l'obra d'urbanització necessària i amb la qual s'havia compromès perquè Ikea s'instal·lés al municipi.

L'alcalde creu que les declaracions de Ferran Villaseñor tenen una 'manca de rigor i de suport', i que el PSC 'hauria de conèixer' la informació sobre les negociacions per a la implantació de la cadena a la ciutat. Lluís Recoder assegura que al 2007 van localitzar un terreny per ubicar l'establiment, i que l'Ajuntament, l'empresa sueca i la Generalitat, a través de l'Incasòl, van firmar un conveni. En aquest, segons Recoder, l'Incasòl es va comprometre a dur a terme una obra d'urbanització de 10 milions d'euros que no va ser capaç de complir, motiu pel qual la cadena no s'ha acabat instal·lant al municipi. Són declaracions a Cugat.cat.

Lluís Recoder

Si no s'ha implantat Ikea és només per la incompetència de l'Incasòl i de la Generalitat. Suposo que el senyor Villaseñor això ho sap.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Les declaracions de Recoder arriben després que el primer secretari socialista, Ferran Villaseñor, assegurés aquesta setmana a Cugat.cat que la pèrdua de llocs de treball i activitat econòmica a la zona de Can Sant Joan, on estava prevista la instal·lació de la cadena, han estat les principals causes de la implantació de l'establiment a Sabadell.