El nou cartipàs municipal passa pel ple amb crítiques de l'oposició a les 'incongruències' d'ERC


  • Comparteix:

Lluís Recoder ahir en un ple extraordinari, l'últim abans de vacances.

Lluís Recoder ahir en un ple extraordinari, l'últim abans de vacances.

El ple ha donat compte del nou cartipàs municipal sorgit del pacte formalitzat entre Convergència i Unió i Esquerra Republicana. Mentre que pels socis de govern les prioritats seran el reforçament de l'Estat del Benestar i les polítiques socials; els partits de l'oposició creuen que els republicans es deixaran mig programa polític pel camí. Un i altres s'han compromès a fer un esforç de diàleg en aquest mandat per consensuar gran projectes de ciutat.

L'acord de govern presentat la setmana passada a la ciutadania ha passat per un ple extraordinari que ha servit perquè els grups de l'oposició es pronunciessin sobre les prioritats del nou govern i la seva composició.

Els populars, tot i negar estar ressentits per no ser companys de viatge en aquesta legislatura de Convergència i Unió, han lamentat que la federació nacionalista hagi triat als republicans a qui han qualificat de radicals. Segons la portaveu dels populars, Berta Rodríguez, el pacte no és bo per la ciutat i assegura que respon a l'estratègia dels dos partits de cara a les autonòmiques d'aquesta tardor:

Berta Rodríguez

Vostè ha preferit pactar amb un partit radical, d'esquerres i independentista. Ho ha fet pensant més en les eleccions autonòmiques.


Iniciativa per Catalunya Verds ha lamentat que els republicans renunciïn, diu, al seu programa d'esquerres per poder formalitzar el pacte i ha preguntat a Esquerra Republicana on són el seus compromisos amb la rebaixa de les contribucions especials o el creixement de la ciutat. Xavier Boix és el president de la formació:

Xavier Boix

Creiem que en els propers 4 anys ERC entrarà en contradicció amb la seva actuació de l'ultim mandat. En temes com el nou creixement.


El PSC, per la seva banda, ha retret els dos socis de govern la poca consistència del programa de govern presentat i ha presagiat que Esquerra caurà contínuament en contradiccions en temes com el creixement de la ciutat. El portaveu socialista Jordi Menéndez ha instat a les dues forces a explicar les renúncies a què han arribat per signar l'acord:

Jordi Menéndez

És lícit que preguntem: quines de les dues parts ha canviat el seu plantejament respecte el creixement de la ciutat perquè els dos partits tenen de punts de vista divergents. Si no, el pacte té una base feble d'entesa.


Eduard Pomar, per part d'Esquerra ha volgut aclarir que el pacte no significarà que els republicans variïn ni una coma la seva actuació ni les seves prioritats, i que dins el govern, condicionaran les polítiques per reforçar l'Estat del Benestar i les polítiques socials.

Finalment l'alcalde, per part de l'equip de govern, ha resumit les intervencions dels grups de l'oposició afirmant que no són més que retrets lògics de tres partits, que per una raó o altra, s'han quedat fora del govern:

Lluís Recoder

El PP retreu a CIU que triï ERC com a parella de ball. I hi ha dues altres forces que retreuen a ERC que hagi trencat un suposat bloc d'esquerres.


Tot i les crítiques i les peticions, tant els partits de l'oposició com el nou govern han acordat fer esforços considerables de consens per pactar els gran temes de ciutat en els propers 4 anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.