Les aspiracions polítiques de Recoder, protagonistes de l'inici del curs polític


  • Comparteix:

Comença el curs polític

Comença el curs polític

La possibilitat que Lluís Recoder abandoni l'alcaldia, en cas que CiU governi després de les eleccions al Parlament d'aquesta tardor, marca el tret de sortida al nou curs polític. L'oposició, tret del PP, afirma que en els últims mesos Recoder s'ha dedicat a la política nacional en detriment de la seva tasca a l'Ajuntament, una acusació desmentida per CiU. L'últim any del mandat municipal estarà marcat, segons els partits, per polítiques de mobilitat, zones verdes, polítiques socials i ocupació, entre d'altres.

PSC, ERC i ICV-EUiA s'han mostrat preocupats per les activitats de Recoder durant els darrers mesos, encaminades, segons l'oposició, a les eleccions al Parlament. El portaveu d'ICV-EUiA, Joan Calderon, ha subratllat que durant els últims mesos Recoder ha deixat de banda el lideratge del consistori, fet que els fa pensar que aquest curs serà un 'final de cicle' en la política santcugatenca.

Joan Calderon

Durant els últims mesos l'activitat de Recoder ha anat encaminada cap al Parlament, i no cap a l'alcaldia.



El portaveu de CiU i tinent d'alcalde de Presidència, Joan Recasens, ha desmentit aquesta visió i ha recalcat que Recoder 'es deixa la pell' a l'alcaldia.

Joan Recasens

Tenim un molt bon alcalde que 'es deixa la pell' per a la ciutat.



Al marge del futur de Recoder, Recasens ha subratllat que en el curs polític que ara comença l'equip de govern continuarà posant l'èmfasi en les temàtiques socials i l'ocupació. La promoció econòmica i la finalització d'algunes obres també centraran l'actuació municipal, segons el portaveu de CiU.

El PSC, de la seva banda, reitera la seva preocupació pel que consideren una mala gestió i un 'malbaratament' econòmic durant els darrers mandats de l'equip de govern (de CiU). Pels socialistes, ho exemplifica la liquidació dels 15 milions d'euros de Sorea o els projectes d''enginyeria financera de Promusa com a mecanisme per 'treure deute municipal'. El primer secretari del partit, Ferran Villaseñor, avança que un dels focus sobre els quals s'ha de centrar la gestió del consistori són les zones verdes i el paper de les entitats a la ciutat. Villaseñor remarca que el PSC continuarà seguint de prop l'actuació del govern durant el pròxim mandat.

Ferran Villaseñor

Volem continuar amb els projectes ja iniciats, però també en el control del govern.



ERC centrarà el full de ruta d'aquest curs polític en buscar millores en la mobilitat i en la normalització lingüística. Els republicans també treballaran per millorar l'oferta d'oci nocturn. El portaveu republicà, Raül Grangé, ha explicat a Cugat.cat una de les principals preocupacions del partit respecte l'actuació de l'equip de govern.

Raül Grangé

Un dels problemes de l'equip de govern és la lentitud en la gestió dels acords i projectes establerts.



La portaveu del PP, Berta Rodríguez, ha explicat que el seu partit treballarà pels 'interessos dels santcugatencs' i denunciarà qualsevol irregularitat de l'Ajuntament.

Berta Rodríguez

Continuarem treballant pels santcugatencs, i denunciarem les irregularitats que sorgeixin.




El primer ple municipal després de les vacances serà el penúltim dilluns del mes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.