Crisi i Estatut, objectius dels diputats santcugatencs al Parlament per a la nova legislatura


  • Comparteix:

Quatre santcugatencs són al Parlament

Quatre santcugatencs són al Parlament

La crisi i l'ocupació en matèria econòmica així com l'assoliment global de l'Estatut en l'àmbit polític són les principals prioritats del govern que encapçalarà la nova legislatura, segons els diputats santcugatencs al Parlament. Joan Recasens, de CiU, insisteix en la necessitat d'un canvi de govern per recuperar el 'prestigi', mentre que Josep Maria Balcells, del PSC-Ciutadans pel Canvi, aposta pel continuïsme destacant els èxits del govern actual d'esquerres. De la seva banda, José Domingo, del grup mixt, ha demanat que la campanya electoral estigui, sobretot, neta d''insults' entre partits.

El diputat santcugatenc del grup mixt José Domingo ha explicat que el Parlament encara ha de treballar en algunes lleis, com la de l'Aranès, la de Joventut o la de l'Agència Catalana de protecció de dades. De cara a la propera legislatura, Domingo s'ha mostrat inquiet sobre les polítiques que s'adoptin per fer front a la crisi, el desenvolupament de l'Estatut i l'aplicació de la sentència del Tribunal Constitucional sobre el text.

Domingo, que confia en una campanya electoral 'positiva, amb solucions i propostes', ha explicat a Cugat.cat quines haurien de ser les prioritats del proper govern de la Generalitat.

José Domingo

L'atur i les polítiques socials haurien de ser les prioritats dels partits.



De la seva banda, l'altre diputat santcugatenc i tinent d'alcalde de Presidència, Joan Recasens, ha demanat que es convoquin eleccions immediatament, ja que considera que s'està perdent el temps. Recasens ha subratllat quins són els aspectes que ha d'afrontar el proper govern de la Generalitat.

Joan Recasens

El Parlament s'ha de posar a treballar per superar la crisi, generar ocupació i recuperar prestigi. Només pot fer-ho un nou govern.


El diputat santcugatenc del PSC-Ciutadans pel Canvi al Parlament, Josep Maria Balcells, ha fet un balanç positiu de la feina feta per l'actual govern d'esquerres i situa el reforçament de les competències de l'Estatut i la sortida de la crisi econòmica com a principals prioritats de la nova legislatura.

Josep Maria Balcells

És fonamental sortir de la crisi i reforçar les competències de l'Estatut i l'autogovern. L'element nou seran les relacions entre Catalunya i l'estat Espanyol.



El president de la Generalitat, José Montilla, donarà a conèixer aquesta setmana la data oficial dels comicis autonòmics d'aquesta tardor.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.